Duobę, kur bandė slėpti nužudytos I.Strazdauskaitės kūną, nurodė patys įtariamieji | Kas vyksta Kaune

Duobę, kur bandė slėpti nužudytos I.Strazdauskaitės kūną, nurodė patys įtariamieji

„Rinkos aikštė“ nuotr.

Kauno apskričiai priklausančiame Kėdainių Daukšių aerodrome nuo penktadienio darbuojasi policijos pareigūnai, kur rasta užkasta praėjusį sekmadienį mįslingomis aplinkybėmis dingusi plungiškė Ieva Strazdauskaitė, po gimtinėje praleisto savaitgalio važiavusi Vilniaus link, kur pastaruoju metu gyveno ir dirbo.

Kaip jau skelbėme anksčiau, penktadienį, surengę pasalas pareigūnai pričiupo šešis įtariamuosius. Net sulaikius pirmąjį, dar nebuvo užgesusi viltis, kad kelyje Vilnius-Plungė pagrobta I. Strazdauskaitė yra gyva. Deja, dar vykdant kitų įtariamųjų sulaikymo operacijas policijos pareigūnams teko merginos artimiesiems pranešti skaudžią žinią, kad rastas merginos kūnas, kuris buvo užkastas visai netoli Kėdainių miesto centro, apleisto aerodromo teritorijoje.

Duobės, kurias nurodė įtariamieji, nuo privažiavimo yra nutolusios per 30 metrų, tad iki jų kūną budeliams teko nešti rankomis.

Vietoje, kurioje dirbo pareigūnai, matomos dvi duobės: viena vos pradėta kasti, kita – kiek gilesnė. Manoma, kad nusikaltėliai, pradėję kasti pirmąją duobę, susidūrė su itin kietu gruntu, tad darbus pratęsė kitoje šalia esančioje vietoje. Iškasta duobė, kurioje aptiktas nužudytos merginos kūnas – negili.

Sovietmečiu kariniais tikslais Kėdainiuose tarnavęs aerodromas pastatytas vos keli kilometrai nuo gyvenamųjų namų. Šiuo metu jis nėra naudojamas, anksčiau čia vykdavo šoninio slydimo automobilių varžybos, tačiau po jų metu įvykusio tragiško įvykio, jos nutrauktos ir toliau nerengiamos.

[susije_video kurie=””]

Nusikaltimo schema

Manoma, kad merginą ir jos vairuojamą automobilį nusikaltėliai nužiūrėjo netoli Užliedžių veikiančioje degalinėje. Galimai jie merginą sekė ir netoli Elektrėnų, sukėlę eismo įvykį, sustabdė merginos vairuojamą mašiną, užgrobė ją. Merginos vairuoto automobilio „Audi A7“ vertė rinkoje siekia 40-50 tūkst. eurų.

Nuvažiavę į Jonavos r., prie Žeimių nužudė I. Strazdauskaitę. Pareigūnai dar neatskleidžia, kokiu tiksliai būdu mergina buvo nužudyta, jos kūne – daugybiniai sužalojimai, tačiau ne šautinės ar durtinės žaizdos.

Nužudę merginą nusikaltėliai paliko „Audi“ miške ir savo automobiliu nuvežė lavoną į Kėdainių rajoną. Palaikai rasti užkasti maždaug 30 km nuo tos vietos, kur buvo paliktas I. Strazdauskaitės vairuotas automobilis. Žudikai planavo vėliau pasiimti „Audi“. Tačiau nespėjo to padaryti, nes automobilį greitai surado policija. Sekmadienį prokuratūra kreipsis į teismą dėl įtariamųjų suėmimo.

Policijos generalinis komisaras pažymi, kad pirminiais duomenimis, įtariamųjų tikslas buvo merginos vairuotas automobilis. Tačiau komisaras tikino negalintis pasakyti, ar automobilis buvo nusižiūrėtas iš anksto. Paklaustas, kas nutiko ne taip, kad įtariamieji nepasiėmė automobilio, L.Pernavas tikino, kad reikia kalbėti apie socialines problemas.

Jis teigė, kad įtariamiesiems gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA