Kaune išrinktas Seimo narys K.Pūkas pakeitė nuomonę: siunčia atsiprašymą moterims ir žada mokytis | Kas vyksta Kaune

Kaune išrinktas Seimo narys K.Pūkas pakeitė nuomonę: siunčia atsiprašymą moterims ir žada mokytis

BNS 2017/03/10 11:48
Asociatyvi nuotr. / Kas vyksta Kaune nuotr.

Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija pasmerkė jos nario Kęstučio Pūko galimą priekabiavimą prie moterų ir apsiribojo raginimu atsiprašyti.

K.Pūkas savo ruožtu penktadienį po frakcijos posėdžio išplatino viešą atsiprašymą. Nors dar ketvirtadienį parlamentaras svarstė nejaučiantis jokios gėdos dėl savo poelgių.

„Frakcija atsiriboja nuo visų šitų veiksmų, frakcija vienbalsiai pasmerkė tokią kaip vyro kalbą su moterimis, tai nėra priimtina nė vienam vyrui, tai nedera nei Seimo nario, nei vyro elgesiui ir rekomenduota jam dar kartą susitikti su moterimis, jų atsiprašyti už savo žodžius ir veiksmus“, – BNS sakė „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas Remigijus Žemaitaitis.

K.Pūkas penktadienį pareiškė neturėjęs ketinimo įžeisti moterų ir atsiprašė visų, kurios „galimai įsižeidė“.

„Nuoširdžiai prisipažįstu, kad aš pernelyg greitai pasitikiu visais žmonėmis, ir neturėdamas politinės patirties, leidau sau pokalbių metu žengti į gilesnius pokalbius, kurių metu kelios replikos buvo kandidatėms įžeidžiančios. Atvirai prisipažįstu, kad gerbiu visas moteris, todėl neturėjau net menkiausio tikslo įžeisti moteris“, – pranešime teigia K.Pūkas.

Parlamentaras pripažino, kad jo elgesys buvo neetiškas, ir patikino, jog pasimokys iš padarytos klaidos.

„Nuoširdžiai atsiprašau visų moterų, kurios peržiūrėjusios šį vaizdo įrašą galimai įsižeidė. Nesu nusistatęs nė prieš vieną pasaulio moterį, tačiau šį kartą šis mano poelgis, tenka pripažinti, peržengė Valstybės politiko elgesio kodekso normas, bet niekada neturėjau blogų ketinimų kandidačių atžvilgiu“, – teigia K.Pūkas.

Penktadienio K.Pūko pareiškimas kardinaliai skiriasi nuo ketvirtadienį teiktų viešų komentarų. K.Pūkas BNS ketvirtadienį svarstė nematąs jokių priežasčių gėdytis dėl savo elgesio.

„Ką jis (R.Žemaitaitis – BNS) man gali kalbėti? Čia kas, komunistų partija? Pas partiją pasiskundė? Čia nėra ką kalbėti, nesu jų partija,frakcija tai frakcija, gali jis kalbėti. Ką jis man gali pasakyti, aš neturiu jokių padarymų gėdos kažkokių, kad kažkam būtų gėda dėl mano elgesio“, – replikavo K.Pūkas.

Parlamentaras šiuo metu yra penktą kartą susituokęs, turi devynis vaikus. Ankstesnis šeiminis gyvenimas esą nesusiklostė dėl nepatyrimo ir kitų priežasčių, šiuo metu jis sako gyvenantis laimingai santuokoje, auginantis du mažus vaikus.

Grupė merginų „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovą K.Pūką apkaltino seksualiniu priekabiavimu, politikas kaltinimus neigia. Penktadienį jo elgesį planuoja apsvarstyti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija.

Kaip pranešė „Info TV“, į televiziją kreipėsi vilnietė, kuri teigia pokalbyje dėl parlamentaro padėjėjos darbo sulaukusi 64 metų K.Pūko siūlymo apsilankyti jo kambaryje Seimo viešbutyje, apžiūrėti miegamąjį ir pareiškimų, „kaip būtų smagu pasivolioti miegamojo lovoje“. Mergina pasakojo per pirmąjį pokalbį sulaukusi komentarų apie savo krūtinę ir kitų nederamų užuominų. Televizija teigia sulaukusi ir kitų moterų, bandžiusiu įsidarbinti pas K.Pūką, liudijimų apie netinkamą politiko elgesį.

Moterų grupė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama išnagrinėti parlamentaro elgesį ir įvertinti apkaltos procedūros galimybę. Pasak grupės vadovės Aušrinės Armonaitės, K.Pūkui nepriėmus sprendimo atsisakyti mandato ar apkaltos klausimui nesulaukus paramos Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje, procedūra gali būti inicijuojama atskirų parlamentarų iniciatyva.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad K.Pūkui mestus kaltinimus turėtų įvertinti teisėsauga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA