Kauno klinikinės ligoninės palatos ir personalo kaunietė nepamirš dar ilgai | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikinės ligoninės palatos ir personalo kaunietė nepamirš dar ilgai

Kas vyksta Kaune skaitytojo nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Evelina mūsų redakcijai pranešė apie kritinę kai kurių palatų, esančių „Kauno klinikinėje ligoninėje“ būklę. Pasak moters, minėtos gydymo įstaigos infekcijos skyriuje, vienoje iš mokamų palatų, naktį nuo lubų pradėjo byrėti tinkas. Negana to, Evelina tikina, jog šio skyriaus personalas grubiai elgiasi su jos šioje ligoninėje gydoma mažamete dukterimi.

[galerija kiek=”12″]

„Praėjusio antradienio vakarą mus su vos septynių mėnesių amžiaus dukra paguldė į „Kauno klinikinę ligoninę“. Pasitarus su vyru nusprendėme – gydysimės mokamoje palatoje, nes pirmoji, į kurią patekome, buvo tiesiog katastrofiškos būklės. Norėjome ramybės bei jaukesnės aplinkos vien dėl dukros, nes mažoji be galo dirgli“, – pasakoja skaitytoja Evelina.

Po vidurnakčio, kai juodvi su mažąja dukterimi jau miegojo, moteris tikina išgirdusi didelį trenksmą. Tačiau sako, ne iš karto supratusi, kas nutiko. „Į viršų pakėlusi galvą pamačiau nuo palatos lubų nubyrėjusį tinką. Laimei, kad nepaguldžiau dukters į lovytę toje vietoje, kur visa tai įvyko. Lovelėje buvo matyti stambių tinko, nukritusio nuo lubų, gabalų. Jie galėjo rimtai sužaloti mano vaiką. Štai, už kokios būklės palatas pacientai turi mokėti“, – piktinasi portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Pasak Evelinos, kitą rytą po įvykio jos palatoje buvo pradėti remonto darbai. Tačiau esą jų metu tebuvo nuluptos tinko atplaišos.

Moteris negaili aštrių žodžių ir „Kauno klinikinės ligoninės“, infekcijos skyriaus personalui. „Personalas be galo nemandagus, grubus. Mano dukrai reikėjo įvesti kateterį. Seselės paėmė ją iš manęs, nusinešė į procedūrų kabinetą. Girdėjau, kaip mano vaikas klykė 15 minučių. O aš, stovėdama už durų, taip pat verkiau – negalėjau klausyti kaip mano vaikas rėkia“, – atvirauja Evelina.

Anot skaitytojos, kai iš procedūrų kabineto ji atgavo savo dukterį, ji buvo išsigandusi, šlapia. „Seselė atiduodama ją man, šiurkščiai paklausė mažosios, ko ši verkia, juk jau gana“. Moteris teigia, jog po to, kai ji pasiėmė dukterį iš procedūrų kabineto, kaskart atėjus į palatą pasigirsdavo kandžios replikos jos dukters atžvilgiu. „O, čia – ta rėksnė, kiek galima „bliauti“..?  Kaip tokius žodžius galima sakyti 7 mėnesių vaikui..? Kas kartą pamačiusi seseles, ji verkia, glaudžiasi prie manęs. Pakėlusi mažosios rūbelius, pakraupau – vaiko rankos subadytos, pilnos kraujosruvų“, – sako portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams pasiteiravus apie „Kauno klinikinėje ligoninėje“ nutikusius įvykius, kuriuos pasakojo skaitytoja Evelina, šios ligoninės komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas pateikė kone šablonišką atsakymą raštu, kuriame rašoma:

„Apgailestaujame ir atsiprašome pacientų už patirtus nepatogumus. Pernai baigėme renovuoti Kauno klinikinės ligoninės korpusą, esantį Baltijos 120. Šiuo metu ten vyksta intensyvūs vidaus patalpų remonto darbai. Į atskiras naujas patalpas perkeltas ir pagal pasaulio klinikų standartus įrengtas Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyvios terapijos skyrius, atnaujinamas suaugusių infekcinių ligų priėmimo padalinys, atliekami remonto darbai palatose. Darbai vyksta ir minėtose Vaikų ligų I skyriaus patalpose. Dar neremontuotoje palatoje atsitiko nemalonus įvykis – nutrupėjo keletas tinko dalelių iš lubų perdangų siūlės. Pacientai nenukentėjo. Kauno klinikinės ligoninės Ūkio ir infrastruktūros skyriaus darbuotojai operatyviai atliko būtinus darbus, apžiūrėjo patalpą, pacientai pretenzijų nepareiškė.

Nors personalas neigia tariamus paciento nusiskundimus dėl nemandagaus ir nepagarbaus elgesio, mes pakartotinai akcentuosime bendravimo, elgesio su pacientu, medicininės etikos svarbą, kaip sudėtinę ir labai svarbią sveikatos priežiūros paslaugų kokybės dalį“.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA