„Kazimiero mugė“ jau Kaune – kainos nustebins | Kas vyksta Kaune

„Kazimiero mugė“ jau Kaune – kainos nustebins

R. Tenio nuotr.

Šiandien, penktadienį, Kauno centre įsikūrė „Kazimiero mugė“, kauniečių ir miesto svečių vadinama tiesiog paprastai – „Kaziuko muge“. Kasmet daugybės lankytojų dėmesio sulaukiantis renginys šiemet pirmą kartą vyksta ne Laisvės alėjoje, o Nemuno saloje, prie Kauno „Žalgirio“ arenos. Visą savaitgalį iki pat sekmadienio mieste šurmuliuosianti mugė stebina pasiūlos ir pasirinkimo gausa bei kainų įvairove.

Apžiūrėti, „kas užderėjo“ šiųmetėje „Kazimiero mugėje“ kauniečiai ir miesto svečiai traukė nuo pat ryto. Nepaisant to, kad renginys šiemet pirmą kartą vyksta ne Laisvės alėjoje, o Nemuno saloje, lankytojų, besiburiuojančių prie spalvingų įvairų daiktų ir maisto gaminių asortimentą siūlančių prekybinių palapinių čia netrūko.

Tiesa, nuomonės dėl vietos, kurioje šiemet surengta mugė, išliko kontraversiškos. Vieni lankytojai džiaugiasi, nes, pasak jų, erdvėje prie Kauno „Žalgirio“ arenos telpa daugiau prekybinių palapinių nei pernai Laisvės alėjoje.  Tačiau kiti neslepia nepasitenkinimo tokiu pasirinkimu. „Manau, jog čia ankšta ne tik lankytojams, bet ir prekeiviams. Per į mugės teritoriją įvažiuojančius didelius automobilius sunku praeiti. Prekybininkų palapinės išdėliotos tarsi ratu. Tai kelia diskomfortą, – sako mugėje apsilankiusi Nijolė.

Kauno centre surengtoje „Kazimiero mugėje“ netrūksta pasirinkimo – čia galima įsigyti įvairiausių dirbinių iš keramikos, medžio, papuošalų su Lietuvos auksu vadinamo gintaro detalėmis. Taip pat megztų pirštinių, kojinių, įvairių veltų papuošalų, milžiniško dydžio verbų  ir daugybę kitų grožybių. Stebina didelė rūkytos mėsos, žuvies, duonos, medaus, arbatų, įvairių saldėsių pasiūla. Įmanoma rasti net vaikystę primenančių saldainių, vadintų „Gaideliu“. Vieno tokio kaina siekia beveik eurą.

Keletas kauniečių teigia, jog labiausiai mugėje juos domina maisto pasiūla – mėsos gaminiai, kepiniai, daržovės. Tiesa, lankytojai prasitaria, kad kai kurios produkcijos kainos mugėje šiek tiek „kandžiojasi“ ir yra kur kas didesnės nei parduotuvėje. „Pirkome lašinių, pašteto, kitų maisto produktų. Gaila žmonių, kurie prigaminę tiek daug rankų darbo dirbinių, tačiau juos ne itin perka, mums taip pat neprireikė. Itin didelės kainos. Norėjome nusipirkti pyrago su razinomis ir kitais džiovintais vaisiais, bet jo kaina mums pasirodė milžiniška – kilogramas kainavo net dvylika eurų. Gal jo skonis – vertas šios kainos, bet mums per brangu. Geriau išsikepti namie“, – sako „Kazimiero mugėje“ apsilankiusios kaunietės.

Pasak prekeivių, nors derėtis dėl kainos perkant ne tik galima, bet ir būtina, tačiau pirkėjai ne visada išdrįsta. „Jie bijo net paragauti siūlomus maisto gaminius, manydami, jog reikės juos pirkti. Tačiau aš visada sakau: ateikite į mugę paskanauti siūlomos produkcijos, pirkti nebūtina, nusipirksite parduotuvėje“, – šypteli prekybininkė.

Didelės kainos gąsdina ne tik į mugę pasižvalgyti užsukusius žmones, prekeiviai taip pat piktinasi išaugusiu dalyvavimo šiame renginyje mokesčiu. „Norint prekiauti mugėje, Kaune, teko sumokėti kone trigubai didesnį vadinamąjį „dalyvio mokestį“ nei to paties pavadinimo renginyje, sostinėje”, – atvirauja prekeivės Gabrielė ir Aurelija.

„Kazimiero mugė“ Kaune vyks iki sekmadienio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA