27-ųjų Nepriklausomybės atkūrimo metų išvakarėse, Lietuvą sukrėtė žiauri tragedija: gyvybė verta 40 tūkst. eurų? | Kas vyksta Kaune

27-ųjų Nepriklausomybės atkūrimo metų išvakarėse, Lietuvą sukrėtė žiauri tragedija: gyvybė verta 40 tūkst. eurų?

Archyvo nuotr.

27-ųjų Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo išvakarėse, lietuviai, išgirdę apie tragišką merginos nužudymą, nejaučia, kad gyvena saugioje šalyje. Jei Lietuvoje gali nužudyti ir miške užkasti žmogų dėl automobilio, o tokius žiaurius nusikaltimus atlieka jau nepriklausomoje Lietuvoje gimę žmonės, supranti, kad per tuos metus lietuviams nepavyko sukurti saugios ir laisvos, nebijančios gyventi laisvai tautos. Po šio nusikaltimo baimę dėl savo gyvybės turėtų jausti visi, vairuojantys brangius automobilius, kuris vertinamas daugiau nei žmogaus gyvybė. 

Kaip paaiškėjo penktadienio vakarą, plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje sulaikyti nebe keturi, o šeši įtariamieji. Žudikams, pagrobusiems merginos automobilį, kaip dėlioja policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, mintis nužudyti merginą kilo spontaniškai.

„Vietoj keturių jau yra šeši sulaikyti asmenys, tai yra sulaikytų asmenų ratas didėja ir ką galiu šiandien jau konstatuoti, kad matomos išorinės smurto žymės ant rastos įvykio vietoje aukos“, – LRT laidoje „Panorama“ penktadienį sakė L.Pernavas.

„Dabar jau mes matome, kad ta mintis nužudyti Ievą kilo spontaniškai ir dabar aš jau iš tikrųjų galiu konstatuoti, kad mes negalėjome niekuo padėti, negalėjome nieko pakeisti, bet, kaip sako, viltis miršta paskutinė ir iki paskutinio momento visi mes galvojome, kad vis tik pavyks pabaigti tą situaciją, kad ji baigtųsi ne taip tragiškai, kaip dabar“, – teigė generalinis komisaras.

Pasak pareigūno, smurto žymės ant kūno „reiškia, kad ji buvo nužudyta“. Generalinis komisaras teigė kol kas negalintis atsakyti, ar sulaikytųjų bus daugiau.

„Šiuo metu vyksta tyrimas ir iš tikrųjų negalėčiau pasakyti, kad tai yra visi. Apklausiami asmenys ir tada mes matysime, ar tas ratas gali dar plėstis“, – sakė L.Pernavas.

[susije_video kurie=””]

Galima nusikaltimo schema

Manoma, kad merginą ir jos vairuojamą automobilį nusikaltėliai nužiūrėjo netoli Užliedžių veikiančioje degalinėje. Galimai jie merginą sekė ir netoli Elektrėnų, sukėlę eismo įvykį, sustabdė merginos vairuojamą mašiną, užgrobė ją. Merginos vairuoto automobilio „Audi A7“ vertė rinkoje siekia 40-50 tūkst. eurų.

Nuvažiavę į Jonavos r., prie Žeimių nužudė I. Strazdauskaikę. Pareigūnai dar neatskleidžia, kokiu tiksliai būdu mergina buvo nužudyta, jos kūne – daugybiniai sužalojimai. DELFI žiniomis, tai ne šautinės ar durtinės žaizdos.

Nužudę merginą nusikaltėliai paliko „Audi“ miške ir savo automobiliu nuvežė lavoną į Kėdainių rajoną. Palaikai rasti užkasti maždaug 30 km nuo tos vietos, kur buvo paliktas I. Strazdauskaitės vairuotas automobilis. Žudikai planavo vėliau pasiimti „Audi“. Tačiau nespėjo to padaryti, nes automobilį greitai surado policija. Sekmadienį prokuratūra kreipsis į teismą dėl įtariamųjų suėmimo.

Gresia įkalinimas iki gyvos galvos

Policijos generalinis komisaras pažymi, kad pirminiais duomenimis, įtariamųjų tikslas buvo merginos vairuotas automobilis. Tačiau komisaras tikino negalintis pasakyti, ar automobilis buvo nusižiūrėtas iš anksto. Paklaustas, kas nutiko ne taip, kad įtariamieji nepasiėmė automobilio, L.Pernavas tikino, kad reikia kalbėti apie socialines problemas.

 

„Turbūt mums reikia kalbėti ne apie tai, kas nutiko ne taip, ne apie tą automobilį, o apskritai apie sistemines problemas mūsų valstybėje, visuomenėje. Pažiūrėkit, turbūt keli dalykai, kuriuos turime išskirti: tai didžiulė socialinė atskirtis, tai karta asmenų, užaugusių po 1990 metų, gimę nepriklausomoje Lietuvoje. (…) Tai žvėrys, tai yra užaugę alkoholikai, užaugę narkomanai“, – sakė L.Pernavas.

Jis teigė, kad įtariamiesiems gręsia kalėjimas iki gyvos galvos.

Anksčiau penktadienį policijos vadovas pranešė, kad Plungiškė I.Strazdauskaitė buvo nužudyta sekmadienio vakarą, siekiant pagrobti automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Pareigūnai jį aptiko penktadienį.

Prieš kelias valandas buvo pranešta apie keturis įtariamuosius – 23-26 metų amžiaus Kauno apskrities gyventojus, anksčiau teistus už vagystes, plėšimus ir viešosios tvarkos pažeidimus.

I.Strazdauskaitė anksčiau nebuvo žinoma policijai, ji ir jos artimieji nefigūravo jokiuose ikiteisminiuose tyrimuose. Policija neturi informacijos, kad mergina ar jos draugas pastaruoju metu būtų sulaukę grasinimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA