Į Kauną atvykęs L.Pernavas paskelbė, kad pagrobta mergina rasta nužudyta ir užkasta | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atvykęs L.Pernavas paskelbė, kad pagrobta mergina rasta nužudyta ir užkasta

Penktadienį prieš 18 val. Kaune Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pranešė, kad sekmadienį dingusios Ievos Strazdauskaitės (26 m.) paieška – baigta. Mergina rasta negyva.

Policija oficialiai patvirtino, kad pavyko rasti 26-erių metų merginos kūną. „Merginos kūnas rastas penktadienį Kėdainių rajone, kūnas buvo užkastas. Jo vieta nustatyta policijos tyrimo metu. Pirminiai duomenys rodo, kad buvo imituotas eismo įvykis”, – teigė L. Pernavas. Merginos kūno radimą paspartino duoti įtariamųjų parodymai.

Manoma, kad mergina buvo nužudyta kovo 5 d., sekmadienį. Generalinio komisaro teigimu, pasitvirtino pirminė versija, kad mergina buvo pagrobta dėl brangaus automobilio „Audi A7“.

Šiuo metu sulaikyti keturi įtariamieji. „Mane apskritai stebina kaip tokie žmonės žeme vaikšto“, – apie įtariamuosius kalbėjo L. Pernavas.

Jis informavo, kad asmenys policijai žinomi, jie 23-26 m. amžiaus, teisti už vagystes, plėšimus, viešosios tvarkos pažeidimus. Įtariamieji – Kauno apskrities gyventojai. Jie sulaikyti Lietuvoje, kaltę pripažįsta. Policija neatmeta tikimybės, kad įtariamųjų gali būti ir daugiau.

L. Pernavas pateikė įvykio chronologiją, pagal turimus duomenis: sekmadienį prie Elektrėnų imituotas eismo įvykis, jo metu mergina ir automobilis buvo pagrobti. „Duomenys rodo, kad mergina buvo nužudyta tą patį vakarą”, – teigė jis.

Merginos paiešką paspartinti kaip įmanoma stengėsi jos artimieji: kovo 7 d. mama išplatino viešą video kreipimąsi į visuomenę, už vertingą tyrimui informaciją ji siūlė 10 tūkst. eurų. Merginos draugo tėvas paieškai pasitelkė apie pusšimtį savo įmonės „Plungės lagūna” darbuotojų, jie dingusiosios pėdsakų ieškojo Jonavos rajone, atkarpoje tarp Žeimių ir Liepių. Paieškai pasitelktas ir pasienio sraigtasparnis.

Ieškant merginos išanalizuota tūkstančiai pranešimų iš visuomenės. Tyrimo metu peržiūrėta tūkstančiai įrašų, išanalizuota vaizdo ir begalė kitos informacijos, bylą tyrė šimtai pareigūnų, kriminalistų. „Dėkoju pareigūnams ir aktyviems piliečiams, savanoriams, padėjusiems ieškoti dingusios merginos”, – pažymėjo L. Pernavas.

I. Strazdauskaitė dingo kovo 5 d., sekmadienį, 21 val. 48 min. į Plungės rajono policijos komisariatą kreipėsi tėvas pranešęs, kad apie 16 val. 30 min. Plungėje, Pušyno gatvėje, iš namų 2016 m. pagamintu tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ į Vilnių išvažiavo ir dingo jo dukra I. Strazdauskaitė.

Pirmadienį apie 1 val. 30 jos automobilis rastas Jonavos r., šalia Žeimių kaimo esančiame miške. Vėliau šią vietą tikrinę policininkai rado dingusios merginos daiktų, svarstyta, kad jie galėjo būti išmesti iš automobilio.

Mergina ir jos šeima į policijos akiratį anksčiau patekę nebuvo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA