Premjeras S.Skvernelis įvertino K.Pūko elgesį: kaltinimai rimti ir teisėsauga turėtų sureaguoti | Kas vyksta Kaune

Premjeras S.Skvernelis įvertino K.Pūko elgesį: kaltinimai rimti ir teisėsauga turėtų sureaguoti

delfi.lt 2017/03/09 12:24
R. Tenio nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį teigė, kad dėl Seimo nario Kęstučio Pūko galimo priekabiavimo prie moterų tyrimą turėtų pradėti teisėsauga.

„Aš manau, kad tai yra labai rimti kaltinimai ir teisėsauga turėtų sureaguoti“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Paklaustas, kaip vertina apkaltos K. Pūkui galimybę, S. Skvernelis sakė: „Manau, kad kalbant apie bet kokią galimą nusikalstamą veikia, tokia procedūra yra numatyta. Ir jeigu bus pagrindai, tai yra vienas iš variantų.“

Paklaustas, ar ragintų K. Pūką patį atsistatydinti, premjeras teigė negalintis to daryti: „Aš negaliu Seimo narių raginti, jie yra laisvi, žmonių išrinkti ir patys turėtų priimti sprendimus.“

K. Pūko frakcijos kolega pripažino matęs gražių merginų judėjimą

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narys Kęstutis Bartkevičius žurnalistams pripažino, kad matė gražių merginų judėjimą šalia kolegos K. Pūko.

„Mes matėme, kad daug merginų vaikšto. Tai yra labai negražus poelgis ir manau, kad Seimo narys turi pats priimti savo sprendimą. Garbingas Seimo narys turėtų pats priimti sprendimą“, – kalbėjo K. Bartkevičius.

Seimo narys smerkė tokį poelgį: „Mes kažkaip praleidome tai pro akis. Įvyko, kaip įvyko. Mes kabinetais esame kaimynai, tai mačiau judėjimą.“

Etikos ir procedūrų komisija nagrinės K. Pūko elgesį

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė teigė, kad etikos sargai svarstys parlamentarą.

„Imsimės visus gautus skundus nagrinėti. Artimiausiame posėdyje ketiname tai daryti. Tai jau įtraukta į mūsų komisijos darbotvarkę. Tai yra pirminė stadija, komisija spręs, ar pradėti tyrimą, ar ne“, – kalbėjo R. Tamašunienė.

Paklausta, ar nėra gėda už tokį Seimo narį, R. Tamašunienė sakė: „Toks elgesys yra netoleruotinas nei vienoje institucijoje ir jeigu buvo toks atvejis, tai yra mūsų etikos ir procedūrų komisijos tyrimų objektas.“

Svarstoma apkaltos galimybė

Seimo Moterų grupės pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigė, kad bus svarstoma galimybė K. Pūkui inicijuoti apkaltos procedūrą parlamente, jei šis pats neatsistatydins.

„Žiniasklaidos paviešintas K. Pūko elgesys ir komentarai moterų atžvilgiu yra pasibjaurėtini. Toks elgesys visiškai nesuderinamas su Seimo nario pareigomis – K. Pūkas pažemino moteris, pažemino Seimo nario vardą, diskredituoja viso parlamento reputaciją. Civilizuotoje valstybėje po tokio skandalo politikas privalo prisiimti atsakomybę, visų atsiprašyti ir atsistatydinti. Jeigu to K. Pūkas nepadarys, Seime bus galimybė inicijuoti ir pradėti apkaltos procedūrą“, – sako A. Armonaitė.

Liberalė pabrėžia, kad tik drąsių ir principingų moterų dėka šie įvykiai iškilo viešumon. „Jei kas nors vis dar siūlo ir ateityje siūlys karjerą per lovą – tai yra įrodymas, kad tai nebus toleruojama“, – teigė A. Armonaitė.

Seimo laikinoji Moterų grupė šiandien raštu kreipėsi į parlamento Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama įvertinti žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie Seimo nario K. Pūko nederamą ir neetišką elgesį darbo pokalbių metu su kandidatėmis į Seimo nario padėjėjas.

Kaltinimai seksualiniu priekabiavimu

Grupė merginų apkaltino K. Pūką seksualiniu priekabiavimu, politikas kaltinimus neigia.

„Info TV“ žurnalistė Rūta Juknevičiūtė televizijos eteryje pasakojo, kad į televiziją kreipėsi vilnietė, kuri teigia pokalbyje dėl parlamentaro padėjėjos darbo sulaukusi 64 metų K.Pūko siūlymo apsilankyti jo kambaryje Seimo viešbutyje, apžiūrėti miegamąjį ir pareiškimų, „kaip būtų smagu pasivolioti miegamojo lovoje“. Pasak žurnalistės, vilnietė pasakojo per pirmąjį pokalbį sulaukusi komentarų apie savo krūtinę ir kitų nederamų užuominų. Seimo narys taip pat sakė, jog iš padėjėjų tikisi, kad jos darbui Seime skirs didelę laiko dalį.

Mergina nuėjo susitikti su „tvarkiečių“ frakcijos atstovu ir antrą kartą, ji įrašė pokalbį su politiku, taip pat nufotografavo ant stalo buvusį sąrašą su dar beveik dviem dešimtimis kandidačių pavardžių, greta jų buvo ir seksistiniai komentarai. R. Juknevičiūtė sako susisiekusi ir su kitomis merginomis, kurios patvirtino apie tokį politiko elgesį ir seksualines užuominas.

Pats K. Pūkas kaltinimus neigia sakydamas, kad viešbučio kambarys yra jo darbo vieta, kurią jis ir aprodė kandidatėms. Politikas tvirtino, kad prieš jį įvykdyta provokacija. „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas ir frakcijos Seime seniūnas Remigijus Žemaitaitis žada penktadienį pasikalbėti su Seime nariu K. Pūku dėl žiniasklaidoje paskelbtos informacijos apie pokalbį su kandidate į jo visuomeninius padėjėjus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA