Dainavos ir Kalniečių parkų atgimimas: įrengiami fontanai, sporto aikštelės, kepsninės zona | Kas vyksta Kaune

Dainavos ir Kalniečių parkų atgimimas: įrengiami fontanai, sporto aikštelės, kepsninės zona

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai domisi, koks sujudimas vyksta Kalniečių ir Dainavos parkuose, mat dar vasario pabaigoje čia pastebėti tvarkybos darbai. Paaiškėjo džiugi žinia – parkai šįmet atgims naujai bei pakvies čia laisvalaikį leisti kauniečius ir miesto svečius.

Šių parkų žaliosios zonos pokyčių nematė jau keliasdešimt metų. Planuojama, kad Kalniečių parkas bus rekonstruojamas iki spalio 1 d., o Dainavos parkas – iki lapkričio pabaigos. Abu parkai rekonstruojami pagal tarp Kauno miesto savivaldybės administracijos ir UAB „Avona“ sudarytą sutartį, projektuotojas – Kauno savivaldybės įmonė „Kauno planas“.

Dainavos parke įrengs naujus takus, fontaną, instrumentų aikštelę

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė informavo, kad šiuo metu Dainavos parke įrenginėjamas drenažas, kuris parko teritorijoje neleis susidaryti baloms; taip pat kertami želdiniai, kurių vietoje bus įrengiami takai. 3,8 ha užimančioje parko teritorijoje numatyta įrengti naujus ir suremontuoti esamus pėsčiųjų ir dviračių takus, juos ketinama apšviesti.

Dainavos parko vizualizacija

Tačiau tai dar ne visi darbai: „Parke numatyta supilti tris nedideles dirbtines kalvas, kurios pagyvins parko vaizdą. Kauniečiai netolimoje ateityje galės džiaugtis ir išvalytu bei sutvarkytu vandens telkiniu su įrengtu fontanu. Kapitalinio remonto sulauks ir pėsčiųjų tiltelis per tvenkinį“, “ – dėstė R. Savickienė.

Numatyta rekonstruoti parko centrinę aikštę. Vaikų žaidimo aikštelės, sporto aikštelės su gimnastikos įrenginiais, stalo teniso aikštelė, gatvės krepšinio aikštelė, lauko muzikos instrumentų aikštelė, šachmatų stalai – visu tuo galės džiaugtis kauniečiai.

Po svarbiausių darbų bus atnaujinta infrastruktūra: įrengtos trys pavėsinės su lauko baldais – suolais ir stalais; pastatyti du biotualetai, naujos šiukšliadėžės, stovai dviračiams. Parko rekonstrukcija atsieis 660 tūkst. eurų.

Kalniečių parke atsiras tinklinio aikštelė, nuotykių trasa, zona šunims

Apie 21,1 ha teritoriją užimantis, prieš keturis dešimtmečius įrengtas Kalniečių parkas greitu metu irgi pasikeis. Projekte numatyta, kad vaikams atsiras modernios žaidimo aikštelės, skirtos 2-12 m. mažiesiems, jaunimas džiaugsis nuotykių trasa su laipynėmis.

Kalniečių parkas

Visuomenei bus pasiūlyta sportuoti lauko gimnastikos aikštelėje, paplūdimio tinklinio aikštelėje, pasivažinėti dviračių takais, tarp jų ir BMX dviračių ir riedlenčių trasa. Taip pat pažaisti krepšinį, stalo tenisą ar pasivaikščioti pagražėjusiais pėsčiųjų takais.

Kaitrią dieną nuo saulės pasislėpti bus galima pavėsinėse, atsigaivinti kvies ir fontanas bei išvalytas tvenkinys, kurį bus galima visą apeiti nauju taku. Dar viena naujovė – poilsio zona, kurioje žmonės galės atsinešti savo grilines ir išsikepti maisto.

Atsinaujins ir infrastruktūra: ruošiama apie 100 naujų suoliukų, biotualetai, apšvietimas. Taip pat naujai sodinami ir renovuojami medžių masyvai, pasėta žolė, gėlynai, įrengti ženklai, informaciniai stendai.

Darbų sąraše – ir pakloti drenažo tinklai, pakeisti šulinių dangčiai, patiesti el. kabeliai, užpilta eroduojanti tvenkinio dalis, sutvirtinti akmenys; pakeista takų danga. Šunims vedžioti ir dresuoti bus įrengta atskira aikštelė.

Kalniečių parko rekonstrukcijos sąmata – 1,1 mln. eurų.

Po to bus rekonstruojamas Draugystės parkas. Kaip anksčiau teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys, per metus planuojama sutvarkyti po 2-3 mieste esančius parkus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA