Generalinis komisaras apie vykdomą paiešką: reikia tikėti, kad mergina yra gyva | Kas vyksta Kaune

Generalinis komisaras apie vykdomą paiešką: reikia tikėti, kad mergina yra gyva

Montažas

Policijos pareigūnai toliau intensyviai vykdo sekmadienį dingusios jaunos 26-erių metų moters paieškas, tačiau praėjus beveik parai, rimtesnių apčiuopiamų rezultatų kol kas nėra. Generalinis komisaras pažymi, kad reikia tikėti, kad mergina yra gyva, taip pat aptikta bylos tyrimui reikšmingų duomenų.

„Šiai dienai tikimės, kad mergina yra gyva ir mes turime tuo tikėti, kol nežinome, kad yra kitaip“, – žurnalistams teigia Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Jis patvirtina, kad tiriama ne tik pagrobimo versija, bet ir visos kitos įmanomos.

„Tiriamos visos versijos, šiai dienai negalime atmesti nei vienos versijos, negalime atmesti nei vienos versijos kurios negalime patikrinti. Paieška vykdoma kur rastas automobilis, ir kur užfiksuotas veikęs telefonas. Merginos telefonas nėra rastas“, – tikina komisaras.

Pasiteiravus apie įtariamuosius, komisaras teigia, kad jų kol kas nėra nustatyta, bet yra rasta bylai reikšmingų duomenų, kuriuos komentuoti dar labai anksti.

„Šiai dienai mes už jų kabinamės“, – tikino L.Pernavas.

Patvirtinta, kad rastas automobilis buvo užrakintas, prie jo neaptikta jokių įrodymų, kad prieš merginą jame įvykdytas nusikaltimas, nėra jokių laužimo žymių. Komisaras patvirtino, kad automobilis priklauso ne merginai, taip pat neaišku, ar miške rastas automobilis iki šios vietos buvo atvairuotas jos pačios.

Komisaras atskleidė, kad policijai žinoma automobilio sustojimo vieta degalinėje, taip pat pareigūnai žino, kokia kryptimi važiavo, kur sustojo.

Policijos viršininkas patikino, kad policijos pareigūnai ieškodami dingusios merginos paiešką vykdo ne tik atlikdami viešus, visuomenei matomus veiksmus. Į paiešką įtraukti kriminalinės tarnybos pareigūnai, kurie atlieka kitus su bylos tyrimu susijusius veiksmus. Skelbiama, kad paieškoje dalyvauja daugiau nei 100 įvairių tarnybų pareigūnų.

Paieška vykdoma nuo sekmadienio vakaro

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad naktį iš sekmadienio į pirmadienį apie 1:30 val. ieškomas automobilis buvo rastas Jonavos rajone. Jame merginos nebuvo.

Jaunos moters požymiai: 170 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, dėvėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę.

Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA