Kauno policijai sutramdyti pavojingai mieste lakstantį „5UKA“ numerių gerbėją – neįveikiama užduotis | Kas vyksta Kaune

Kauno policijai sutramdyti pavojingai mieste lakstantį „5UKA“ numerių gerbėją – neįveikiama užduotis

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ vėlyvą penktadienio vakarą rašė apie avariją Tunelio gatvėje, kurioje dalyvavo skambiais angliškais numeriais „papuošto“ automobilio vairuotojas. Kaip paaiškėjo vėliau, jis jau buvo patekęs į Kauno pareigūnų akiratį, o kauniečiai pastebi, kad įvykusios avarijos buvo galima laukti, nes vairuotojas miesto gatvėmis lakstė „lyg atitrūkęs nuo grandinės“.

Kauniečiai pastebi, kad jei Kauno policijos pareigūnai skirtų didesnį dėmesį tokių kelių erelių tramdymui, panašių avarijų būtų galima išvengti, tačiau dabar turime tai, ką turime.

Kauno gatvėse jau pasižymėjęs

Ne paslaptis, kad dalis užsienyje registruotų automobilių savininkų nepaiso kelio ženklinimo, greičio apribojimų, nerodo pagarbos kitiems eismo dalyviams. Pagarbą į kitu eismo dalyvius vairuotojas reiškia ir dviprasmišką reikšmę turinčiais valstybiniais numeriais. Kauniečiai po avarijos įvertino šio vairuotojo vairavimo stilių ir savo nuomonėmis dalinasi su visais kauniečiais.

„Šis vairuotojas tik ką teises išsilaikė, nes prieš tai be jų važinėjo. Sakiau jam, kad nustotų lakstyti kol dievas nesustabdė, bet akivaizdu, nepaklausė“.

„Mačiau ir aš, kaip jis laksto Kauno gatvėmis trigubai didesniu greičiu nei leistinas, nieko keisto, tas mersedesas anksčiau ar vėliau turėjo apžioti stulpą“.

„Avarijos dieną mačiau būtent jį pravažiuojantį Šiaurės prospektu. Jei tai galima būtų pavadinti važiavimu. O tos mašinos garsas kurtinantis. Taip ir maniau, kad kažkas nutiks. Viena bobutė vos ne persižegnodama sakė, kad jis kurią nors stotelę nuneš, bet pasirodo, nutiko dar baisiau“.

„Šiandien mačiau „manevruojantį“ Vytauto prospektu, vairavimo stiliukas toks, kad norisi išsodinti iš mašinos, duoti per marmūzę ir išmesti jo mašinos raktelius“.

„Esu matęs jį važiuojant daugybę kartų ir visada gazas-dugnas, manevravimas neapskaičiuotas, sėdėjimas „šiknos“ ir panašiai. Jį sodinti reikia, o ne teises atiminėti“.

„Šitas tai žiaurus, na žiauriau nei žiaurus. Ketvirtadienio naktį važiavau Jonavos gatve maždaug 100 km/h, jis praėjo per mane manau 230-250 km/h greičiu. Vėliau Rotušės aikštėje „driftino“, – pasakoja dar vienas kaunietis, susidūręs su keliančiu grėsmę kitiems eismo dalyviams vairuotoju.

Mėgėjas palikti automobilį neįgaliųjų vietose

suka numeriai

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai penktadienio vakarą sudaužyto automobilio vairuotoją jau buvo ne kartą užfiksavę ne tik siautėjantį miesto gatvėse, bet ir itin pamėgusį neįgaliųjų vietas, skirtas palikti automobiliams prie prekybos centrų.

„Iš automobilio išlipo jaunas vyras, kuriam iš pažiūros neatrodo, kad reikėtų specialios parkavimo vietos. Negi policija negali jo sutramdyti?“- siųsdamas nuotrauką retoriškai klausė kaunietis.

Automobilio dalyvavimas eisme Jungtinėje Karalystėje sustabdytas

esuka nr

Po avarijos diskutuojantys kauniečiai netruko patikrinti, ar minėtas automobilis yra registruotas ir draustas. Jungtinės Karalystės duomenų bazėse ties valstybiniu numeriu „E 5UKA“ pažymėta, kad šio automobilio dalyvavimas eisme yra sustabdytas. Kol kas neaišku, ar automobilio vairuotojas buvo pasirūpinęs privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu Lietuvoje.

„Farams“ jau teko gaudyti

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai prisiminė, kad minėtas vairuotojas, sukėlęs avariją Tunelio gatvėje, jau yra patekęs ne tik į policijos akiratį, bet ir į laidą „Farai“.

Tuomet policijai nestojusį vairuotoją teko persekioti iki namų, rastą tuomet „BMW“ markės automobilį nutempti į policijos saugomų automobilių aikštelę ir taip tikėtis, kad „M5 5UKA“ valstybinių numerių automobilio savininkas atsiras pats.

Praėjus kelioms valandoms, minėtas automobilio vairuotojas paskambino į policiją ir pranešė, kad jo automobilis pavogtas. Tačiau atvykus priimti jo pranešimo apie vagystę, tie patys policijos pareigūnai, kurie jį persekiojo, atpažino, jog tai tas pats vairuotojas. Tuomet nedrausmingas „kelių erelis“ nuo komentarų susilaikė, pranešimo apie automobilio vagystę taip pat nepateikė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA