Kauno teisėsauga rado būdą, kaip spręsti klausimus, susijusius su vaikų teisėmis | Kas vyksta Kaune

Kauno teisėsauga rado būdą, kaip spręsti klausimus, susijusius su vaikų teisėmis

BNS 2017/03/02 15:13
Archyvas / R. Tenio nuotr.

Kauno teisėsauga sako jau turinti į ką kreiptis, prireikus spręsti vaikų teisių klausimus po darbo valandų: mieste jau budi specialistai, netrukus jų turėtų atsirasti ir Kauno rajone.

„Problema, kuri visiems yra žinoma – vaiko teisių apsaugos specialistų budėjimas po darbo valandų. (…) Dalyvavome susitikimuose su Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių vadovais. Susitikimų metu buvo nuspręsta, kad Kaune po darbo valandų budės savivaldybės vaiko teisių apsaugos specialistas. Jau dvi savaites tokie budintys specialistai Kaune yra“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Kauno apylinkės prokuratūros vyriausioji prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Pasak jos, artimiausiu metu tokių specialistų turėtų atsirasti ir Kauno rajone.

„Turėsime sąrašą asmenų, kurie budės darbo dienomis nuo 17 iki 8 valandos ir savaitgaliais – šeštadienį ir sekmadienį. Jeigu atvykus į smurto artimoje aplinkoje atvejį, bus nustatoma, kad reikia skubiai čia ir dabar spręsti vaikų apgyvendinimo klausimą, vaiko paėmimo iš šeimos klausimą, įvertinti vaiko gyvenimo sąlygas, prie policijos pareigūnų nedelsiant prisijungs vaito teisių apsaugos specialistai“, – kalbėjo prokurorė.

Teisėsaugos atstovai sakė susitikę su kitų jų veiklos teritorijoje esančių savivaldybių – Kaišiadorių, Kėdainių ir Jonavos – atstovais. Pasak N.Urbonavičienės, budintys vaiko teisių apsaugos specialistai jau dirba ir Kaišiadoryse, tuo tarpu Jonava ir Kėdainiai tokių specialistų neskyrė.

Apie problemas su vaiko teisių apsauga kalbėti pradėta po to, kai sausio 25 dieną namuose Kėdainiuose buvo žiauriai sumuštas keturmetis berniukas, jis po kelių dienų mirė ligoninėje. Paaiškėjus, kad galimas smurtas prieš vaiką buvo tirtas ir anksčiau, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo pareigų neatlikimo.

Smurtas prieš vaiką sulaukė didelio atgarsio visuomenėje: miestuose vyko pilietinės akcijos, raginusios didesnį dėmesį skirti vaikų teisių apsaugai, Seime sušaukta neeilinė sesija, kurioje buvo priimtas įstatymas, draudžiantis fizines bausmes vaikams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA