Gimdyvę ir jos vyrą nustebino Kauno pareigūnų elgesys | Kas vyksta Kaune

Gimdyvę ir jos vyrą nustebino Kauno pareigūnų elgesys

delfi.lt 2017/03/01 14:36
Archyvo / R. Tenio nuotr.

Vaiko gimimas kiekvienai motinai yra viena iš svarbiausių gyvenimo dienų. Tiesa, kartais tą dieną viskas gali vykti ne taip sklandžiai, kaip norėtųsi. Tuo įsitikino pakaunėje, Ringauduose gyvenanti Diana Baranauskė, kurios kūdikis į pasaulį pradėjo belstis anksčiau nei buvo planuota.

Kauno rajone gyvenanti moteris vasario 26 dieną prasidėjus gimdymui kartu su vyru automobiliu skubėjo į ligoninę. Situacija jau buvo įtempta – pasak moters, ji jau galvojo, kad pagimdys automobilyje, nes sąrėmiai vyko kas 3 minutes, o kelias iki klinikų tolimas.

Kaip tyčia, tuo metu vyras pamatė priekyje važiuojantį policijos ekipažą. Privažiavęs iš galo vyras stengėsi atkreipti į save dėmesį mirksėdamas ilgosiomis šviesomis. Sustojusiems patruliams vyras paaiškino situaciją ir pareigūnai staigiai sugalvojo kaip pagelbėti gimdyvei.

„Pareigūnai vėjo greičiu nuo Ringaudų iki Kauno klinikų atlydėjo mus su sirenomis per 10 min. Manau, kad be palydos mūsų kelionė būtų trukusi apie 40 min. O tada būčiau pagimdžiusi tiesiog mašinoje. Sąrėmiai vyko jau kas tris minutes, o atvykus į klinikas personalas jau laukė pasiruošęs. Personalą informavo mus lydintys policijos pareigūnai. Patekome tiesiai į gimdyklą ir po 20 minučių jau laikiau savo kūdikį glėbyje. Jei ne pareigūnai, neaišku, kaip viskas būtų pasibaigę. Gal nebūtų šio mažo žmogučio žemėje, o dabar sveiki ir laimingi dėkojam mūsų „angelams sargams!“, – DELFI pasakojo mažylio mama.

Šeimą į klinikas lydėjo Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės 1-os kuopos 2 būrio vyr. patrulis Andrius Averka ir Patrulių rinktinės Apskaitos ir analizės poskyrio specialistas Denisas Krivego.

„Man nedažnai pasitaiko tokios situacijos, gal kolegai dažniau. Per galinį vaizdo veidrodėlį kolega pamatė, kad mirksi automobilis. Mes važiavome iš iškvietimo, iš tolimiausio mūsų apskrities taško. Ties Ringaudais pastebėjome, kad iš galo mirksi. Sustojome, pribėgo pilietis ir pranešė, kad žmona gimdo. Mūsų automobilis nepritaikytas gimdyvių vežiojimui. Teko pasakyti piliečiui, kad važiuotų iš paskos, įsijungėme švyturėlius ir važiavome artimiausiu maršrutu“, – DELFI pasakojo D. Krivego.

„Policijos tarnybinėje veikloje susiduriame su kasdienybe, tačiau būna atvejų, kuomet reikia pademonstruoti išradingumą, žmogiškumą ir aišku, priimti sprendimus, kurių sėkmė lemia šiuo atveju gyvybę. Kūdikis gimė ne kažkur kitur, o ligoninėje“, – džiaugėsi Kauno policijos viršininko pavaduotojas Darius Pliavga.

Pasak pareigūnų, jie tiesiog vykdė savo pareigas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA