Kaunietis apie siūlymą didinti mokesčius daliai automobilių: ne to mūsų šaliai reikia | Kas vyksta Kaune

Kaunietis apie siūlymą didinti mokesčius daliai automobilių: ne to mūsų šaliai reikia

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Paskelbtas Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių projektas sukėlė diskusijas ne tik viešojoje erdvėje, bet ir tarp kauniečių, kurie itin sunerimo, išgirdę apie planuojamą mokesčių didinimą dyzelinu varomų transporto priemonių savininkams.

Apie didesnius mokesčius prakalbę valdininkai svarsto galimybę „Pakeisti transporto priemonių apmokestinimo sistemą, susiejant mokesčio dydį su daromu neigiamu poveikiu aplinkai“, tuo tarpu portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai tvirtino, jog tokie planai – toli gražu ne tai, ko iš tiesų reikia šaliai.

„Šiuo metu esu trumpam išvažiavęs į užsienį. Esu jaunas žmogus, noriu planuoti gyvenimą ne užsienyje, o Lietuvoje. Ten tikrai yra sunkiau pragyventi“, – tvirtino vienas į redakciją kreipęsis kaunietis.

Jis pasakojo, jog vairuoja ir norėtų tai daryti toliau, bet nauji mokesčiai gali priversti automobilio atsisakyti. „Nėra lengva susirasti darbą su geresniu atlyginimu, kad galėčiau tiek leisti sau, kiek mano manymu, užtektų man. O ir pragyvenimui išeina pinigų, draudimas kainuoja irgi nemažai, o dar nori įvesti automobilio mokestį…“ – pasakojo vaikinas. „Mūsų šaliai ne to reikia, o gerų idėjų, kurios padėtų pakelti atlyginimus. Taip pat darbo vietų, kurios jauniems žmonėms būtų su karjeros galimybėmis, nes jei nepabaigei aukštosios mokyklos, tai šiuo metu esu nuvertinamas, nors kai kurie yra dar protingesni ir sugeba daugiau, nei patys žino.“

Kaunietis tvirtino, jog naudingiau būtų steigti įstaigas, kurios padėtų jaunimui rasti kelią ir kryptį po mokyklos baigimo. „Tai tokių įstaigų reikia, kurios jau 11-12 klasėje rodytų pavyzdžius, ko galima pasiekti gyvenime pasirinkus vieną ar kitą dalyką. Nes dabar kai pagalvoju, Lietuvoj yra tik mokesčiai dideli, o algos mažos. Tai koks gyvenimas jaunų ir senesnių žmonių? Dirbt, kad pragyventum dar vieną dieną, ar nuvažiuotum iki centro, o grįžus išgerti kavos (o ne centre)… Ir nereikia lygint mūsų šalies su kitomis, reikia žiūrėti, kas pas mus darosi“, – tvirtino kaunietis.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog šiuo metu Lietuvoje yra registruota apie 1,4 milijono transporto priemonių, kurių du trečdaliai varomi dyzelinu. Ši kuro rūšis yra populiari ir tarp autobusų, krovininių automobilių bei valstybės institucijoms priklausančių transporto priemonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA