Prokurorus apstulbino įtariamosios vaikžudės elgesys | Kas vyksta Kaune

Prokurorus apstulbino įtariamosios vaikžudės elgesys

delfi.lt 2017/02/28 14:25
DELFI nuotr.

Savo keturmečio sūnaus Matuko nužudymo įtariama Monika K. stebina teisėsaugą. Prokurorus labai nustebino moters elgesys – jos sugyventinis Gediminas Kontenis, kuris savo kaltės neneigia, paskui save tempiasi ir vaiko motiną. Panašu, kad ji dėl jai metamų sunkių kaltinimų visiškai nesuka galvos.

Pats atskleidė naują nusikaltimą

Pirmadienį tiek G. Kontenis, tiek Monika K., buvo dar kartą apklausti pas ikiteisminio tyrimo teisėją. Būtent ši apklausa nustebino tyrimą kuruojantį prokurorą Vytautą Gatavecką.

Savo kaltės G. Kontenis neneigė nuo antrosios apklausos. Dabar jis pripažino, kad Matuką mušė ir anksčiau. Šis faktas nebuvo oficialiai patvirtintas, nes tuomet pavyko užglaistyti, kad vaikas esą nukrito nuo laiptų ir tyrimas buvo nutrauktas. O pirmadienį pats G. Kontenis atskleidė, kad smurtu vaiką auklėjo ne kartą.

„Toks buvo jo auklėjimo būdas. Dabar už tai jam gresia atsakomybė“, – DELFI teigė V. Gataveckas.

Be to, porelei gresia atsakomybė už disponavimą narkotinėmis medžiagomis.

Akmeninis veidas

Tuo tarpu Monika K. į visus jai metamus kaltinimus atsako lakoniškai.

„Atsakymas visada vienas ar du žodžiai – ne“, – pasakoja V. Gataveckas.

Apklausos metu ji nerodė jokių gailesčio ženklų.

„Aš manau, kad nekaltas žmogus aktyviau gintų savo tiesą, aktyviau gintų savo poziciją, kai jai metami tokie sunkūs kaltinimai. O dabar ji tiesiog sėdi akmeniniu veidu“, – sako V. Gataveckas.

Prokuroras teigė, kad iš viso berniukui buvo suduoti 135 smūgiai. 10 iš jų – į galvytę. Vienas šių smūgių tapo Matuko mirties priežastimi – po stipraus smūgio po vaiko kaukolės kietuoju dangalu išsiliejo kraujas. Nustatyti, kad sudavė lemtingą smūgį yra neįmanoma, todėl už berniuko nužudymą abu įtariamieji atsakytų vienodai, kaip nužudymo bendrai.

V. Gataveckas įsitikinęs, kad ir motina vaikui smogė į galvą. Taip tikina G. Kontenis, kuris tiksliai nurodė, kokiu daiktu Monika K. smogė vaikučiui į galvytę. Ši savo kaltės nepripažįsta. V. Gataveckas sako, kad remiasi ne tik G. Kontenio parodymais – ikiteisminio tyrimo metu surinkta ir kitų tai patvrtinančių duomenų.

Prokuroras prognozavo, kad ikiteisminis tyrimas turėtų būti baigtas per porą mėnesių ir gegužę byla turėtų pasiekti teismą.

Egzekucija

Kaip ir buvo skelbta, sausio 24-osios rytą poros neregėtą įsiūtį sukėlė tai, kad vaikas neištarė skaičių pavadinimų.

Pasak įtariamųjų, tai buvo tiesiog eilinis rytas namuose. Atsikėlus ryte Matukas mokinosi tarti skaičių pavadinimus.

G. Kontenis neslepia, kad vaiką mušė. Kauno klinikų medikai iškart pasakė, kad mušant vaiką buvo naudojami ne tik kumščiai, bet ir kiti daiktai. G. Kontenis pripažino, kad kankindamas vaiką naudojo diržą ir net telefono pakrovėją. Tada 27 metų vyrui dingsta atmintis.

„G. Kontenis sako, kad kai kurių epizodų neprisimena“, – DELFI teigė prokuroas Vytautas Gataveckas.

Vyras vaiką talžė ir vonioje – po smūgio vaikas griūdamas atbulas trenkėsi galvyte į radiatorių. Tada vaiko būklė ėmė sparčiai blogėti, o motina tuo metu ramiausiai paliko G. Kontenį su leisgyviu sūneliu miegoti.

Grįžus motinai pora jau pradėjo nerimauti, kad Matukas jaučiasi vis prasčiau. Jam iš ausyčių ir nosies ėmė piltis kraujas, vaikas ėmė vemti.

Monika K. išskubėjo į vaistinę. Čia ji prašė vaistų nuo galvos traumos, tačiau tokių negavo, o kai kurie vaistininkai liepė nedelsiant kviesti medikus. Galiausiai jau leisgyviui vaikui ji parnešė paprasčiausių vaistų nuo skausmo.

Deja, tuo metu vaiko būklė jau tokia prasta, kad vaistų jis nesugebėjo praryti. Akivaizdu, kad pora iki pat paskutinės minutės vengė kviesti medikus ir stengėsi, kad apie nusikaltimą niekas nesužinotų.

Galiausiai medikai iškviesti, kai vakutis jau nebekvėpavo.

Įtarimai dėl nužudymo pareikšti vaiko mamai Monika K. ir jos sugyventiniui G. Konteniui. Abu jie šiuo metu suimti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA