LKL: kauniečiai svečiams iš Šiaulių šansų nepaliko ir peržengė 100 taškų ribą | Kas vyksta Kaune

LKL: kauniečiai svečiams iš Šiaulių šansų nepaliko ir peržengė 100 taškų ribą

Asociatyvi nuotr. / DELFI nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komanda tęsia pasirodymą Lietuvos krepšinio lygoje. Pirmadienį kauniečiai namuose susitiko su Šiaulių „Šiaulių“ krepšininkais. Rungtynėse nuo pat pirmųjų akimirkų pirmavę arenos šeimininkai svečiams šansų nepaliko – rungtynės baigėsi rezultatu 101:50.

Susitikimo pradžioje tiesiog siautė Augusto Lima, kuris vienas pats pildė komandos taškų kraitį, o vieną iš atakų užbaigė efektingu dėjimu po Kevino Pangoso tikslaus perdavimo – 6:2. Tuomet žaidimo vairą į savo rankas perėmė Artūras Milaknis, smeigęs tolimą šūvį ir stojęs mesti baudų po išprovokuotos nesportinės pražangos – 14:5. Aikštelėn žengęs Lukas Lekavičius sulaukė aplodismentų gausos už puikų pasirodymą paskutinėse Eurolygos rungtynėse, o komandos draugų Renaldo Seibučio ir Isaiah Hartensteino pastangomis Lietuvos čempionai kėlinį užbaigė susikrovę dviženklį pranašumą – 25:13.

Antrą ketvirtį atidarė gražų kamuolio judėjimą vainikavę R.Seibučio ir Leo Westermanno šūviai, didinę atotrūkį iki 33:14. Tiesa, savo atsakymą surado ir „Šiaulių“ krepšininkai, kurių spurtą stabdė tik Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlė – 33:22. Po jos ledus pralaužė L.Lekavičius, iš toli mesdamas neklydo Brockas Motumas ir distancija vėl ženkliai išaugo – 41:22. Prieš pat didžiąją pertrauką B.Motumas rinko aštuntąjį savo tašką paeiliui, o pirmą rungtynių pusę tolimu dūriu uždarė A.Milaknis – 46:28.

Po didžiosios pertraukos kauniečių puolimo ritmas kiek nusimušė, tačiau Roberto Javtoko kablio ir K.Pangoso penkių taškų per pusę kėlinio buvo per akis – 53:32. Šis duetas toliau nerado sau lygių aikštėje: dar vieną kablį, tik šįkart iš kitos pusės, pademonstravo R.Javtokas, o K.Pangosas tiesiog apvogė svečių komandos žaidėją ir įsirašė du lengvus taškus iš po krepšio – 57:32. Nepaisydamas pražangos iš viršaus krovė I.Hartensteinas, išradingu ir pasiteisinusiu žaidimu stebino dešimtąjį tašką per šį kėlinuką rinkęs R.Javtokas, tad prieš lemiamą atkarpą komandų skirtumas nebekėlė abejonių – 68:40.

Nuo pat ketvirtojo kėlinio pradžios į žaidimą įsijungė iki tol be taškų buvę vieninteliai šeimininkų žaidėjai Paulius Valinskas ir „Žalgirio“ jaunimo komandoje rungtyniaujantis Gytis Masiulis, kurie atitinkamai smeigė tritaškį bei dvitaškį – 73:44. Lietuvos čempionai toliau smaginosi: tolimas bombas vieną po kitos leido R.Seibutis, P.Valinskas ir A.Milaknis, o naują rekordinės persvaros ribą brėžė atotrūkį iki 86:46 didinęs I.Hartensteinas. Likusius formalus sutvarkė R.Seibutis, savo taškų kraitį ženkliai papildyti spėjęs G.Masiulis ir pirmą kauniečių 100-ąjį tašką sezoną pelnęs P.Valinskas – 101:50.

„Žalgiris“: R.Seibutis 16 (4/4 dvit., 2/2 trit., 2 per. kam.), I.Hartensteinas 10 (7 atk. kam., 3 blk.), K.Pangosas 12 (2 per. kam.), A.Milaknis 11, R.Javtokas 10 (5/6 dvit., 5 atk. kam.), P.Valinskas 9 (7 rez. perd., 2 per. kam.), G.Masiulis 9, B.Motumas 8, A.Lima 6, L.Westermannas 5, L.Lekavičius 2.

„Šiauliai“: V.Koreniukas 17, L.Aukštikalnis 8 (7 atk. kam.), T.Lekūnas 6, M.Echodas 6 (10 atk. kam., 2 blk.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA