Kauno miesto vadovams planuoja išnuomoti du prabangius automobilius (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto vadovams planuoja išnuomoti du prabangius automobilius (papildyta)

Asociatyvi nuotr.

Artimiausiame Kauno miesto savivaldybės posėdyje planuojama pritarti siūlymui leisti išsinuomoti du prabangius automobilius, kuriais būtų vežiojami Kauno miesto vadovai.

Sprendimo projekte numatyta leisti Kauno miesto savivaldybės administracijai pagal veiklos nuomos sutartį išsinuomoti du automobilius, kurie turėtų 5 sėdimas vietas, o vieno jų kaina neviršytų 65 tūkst. eurų įskaitant pridėtinės vertės mokestį. Nuomos išlaidas už automobilių nuomą planuojama finansuoti iš „Sumanios ir pilietiškumo visuomenės ugdymo programos“.

Pagal parengtus ir tarybos nariams teikiamus dokumentus, norima pasirinkti du lengvuosius automobilius, kurie būtų komfortabilūs ir funkcionalūs. Nutarimo projekte nurodoma, jog automobiliai atitiktų ne mažiau kaip 5 žvaigždučių saugumo vertinimą pagal NCAP metodiką, juose būtų įdiegti komforto ir technologijų paketai, automobiliai būtų patogūs užsienio kelionėms. Skelbiama, kad renkantis automobilius bus įvertintas ekonominio naudingumo kriterijus.

Pateiktuose dokumentuose rašoma, jog dabar savivaldybės naudojami panašios klasės tarnybiniai automobiliai yra vidutinės klasės, ganėtinai nusidėvėję, o 2008-2010 metais pagaminti 3 naudojami „Skoda Superb“ jau yra ganėtinai pasenę ir nesaugūs.

Tikimasi, kad išsinuomavus naujus automobilius pagal veiklos nuomos sutartį, jie bus vieni iš naujesnių, komfortabilesnių tarnybinių automobilių, kurie bus naudojami savivaldybės vadovų, darbuotojų priskirtoms darbo užduotims ir funkcijoms vykdyti, į savivaldybę atvykstančių svečių aptarnavimui ir politikų bei savivaldybės darbuotojų vykimui į komandiruotes.

Kauno miesto savivaldybės atsiųstoje informacijoje pranešama, kad šiuo metu miestui priklauso trys „Škoda Superb“ ir keturi „Škoda Octavia“ automobiliai. Jais darbo reikalais naudojasi miesto vadovai ir savivaldybės administracijos darbuotojai. Vienas „Škoda Superb“ pagamintas 2008 metais. Kiti du to paties modelio automobiliai – 2010 m. Beveik dešimtmetį po nuriedėjimo nuo gamyklos konvejerio skaičiuoja ir „Octavia“ modeliai.

Atnaujindamas reprezentacinių automobilių parką Kaunas tuo pačiu jį gerokai mažina. Vietoje septynių turimų planuojama pagal veiklos nuomos sutartį išnuomoti du saugius, komfortiškus ir funkcionalius bei ekonomiškus automobilius.

„Kauno meras dažnai naudojasi nuosavu automobiliu. Retsykiais tai daro ir jo pavaduotojai. Taigi dviejų naujų automobilių tikrai pakaks visų miesto vadovų poreikiams patenkinti. Kaunas, kaip ir bet kuris save gerbiantis miestas, turi užtikrinti, kad miesto vadovai važinėtų saugiai, o jiems skirtas reprezentacinis transportas būtų atitinkantis šių dienų standartus. Tai turi būti prestižiniai, bet ne pernelyg prašmatnūs automobiliai, nes puikuotis čia nėra kuo. Nurodyta kaina – 65 tūkst. eurų – tėra viršutinė riba. Bet tai toli gražu nereiškia, jog būtent tokios vertės automobilių ieškome – jie gali būti ir pigesni“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA