Eismo naujovė Kaune: sankryža prie savivaldybės keisis iš esmės, bus įrengtas naujas šviesoforas | Kas vyksta Kaune

Eismo naujovė Kaune: sankryža prie savivaldybės keisis iš esmės, bus įrengtas naujas šviesoforas

R. Tenio nuotr.

Kauno miesto centre bus įrengtas naujas šviesoforas ir rekonstruota chaotiška eismo tvarka garsėjanti sankryža. Eismo saugumo komisija pirmadienį pritarė, kad prie Kauno filharmonijos atsirastų naujas šviesoforas.

Planuojama, kad naujas šviesoforas K.Donelaičio, E.Ožeškienės ir L.Sapiegos gatvių sankryžoje bus įrengtas dar šiais metais.

Kartu su šiomis naujovėmis E.Ožeškienės gatvėje kardinaliai keisis eismo tvarka, nes atvažiavus nuo Senamiesčio ir norint patekti į gatvės dalį prie Darbo biržos, vairuotojams teks atlikti lankstą. Šioje gatvės dalyje projektuojamas vienpusis eismas.

Kauno transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras žada, kad naujasis šviesoforas bus koordinuojamas su kitais eismo įrenginiais, tad vairuotojams prie raudono šviesoforo signalo ilgai laukti neteks.

Dar viena naujovė: šalia filharmonijos įrengta pėsčiųjų perėja bus perkelta maždaug 100 metrų toliau –  Senamiesčio pusės link.

Teigiama, kad rekonstravus šį transporto mazgą, padidės pėsčiųjų saugumas, nes jie gatvę kirs degant žaliam šviesoforo signalui. Taip pat tikimasi, kad eismo pakeitimai pagerins eismo pralaidumą išvažiuojant iš L. Sapiegos gatvės.

Šioje sankryžoje eismo pakeitimai pastaruoju metu bandomi nuolat, buvo bandyta įrengti žiedinę sankryžą, tačiau ji nepasiteisino.

Piko metu iš L. Sapiegos gatvės draudžiama važiuoti į kairę, link Senamiesčio, mat išvažiavimas yra pakankamai pavojingas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA