Slapta kūdikį ligoninėje pagimdžiusi jauna moteris jo atsikratė tualete (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Slapta kūdikį ligoninėje pagimdžiusi jauna moteris jo atsikratė tualete (atnaujinta)

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Jonavos rajone – šiurpus ir protu nesuvokiamas nusikaltimas. Kaip praneša Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, rastas, kaip įtariama, nužudyto kūdikio kūnelis, o pagrindinė įtariamoji – jo motina.

Kaip praneša policijos atstovai, vasario 24-ąją į Jonavos ligoninę dėl skausmų pilve kreipėsi moteris, kuri ligoninės tualeto patalpose pagimdė kūdikį. Ji – pilnametė, gimusi 1991-aisiais.

Tik pagimdžiusi ji teigė kūdikį įdėjusi į politileninį maišelį ir išmetusi į šiukšlių dėžę. Kūdikio lavonėlis buvo rastas Jonavoje, Žemaičių gatvėje, šeštadienį prieš pietus. Šiukšles į konteinerį išmetė ligoninės darbuotoja.

Pasak policijos pareigūnų, pati gimdyvė apie įvykį tyrėjams pasakojo nerišliai, keitė pasakojimo detales. Kaip BNS sakė Jonavos rajono policijos komisariato viršininkas Vigintas Lukošius, apie nelaimę policijos pareigūnai pranešimą gavo šeštadienį 10:20 val. Buvo tvirtinama, kad penktadienį buvo pagimdytas kūdikis ir užkastas miške.

„Aiškinantis aplinkybes paaiškėjo, kad tas kūdikis pagimdytas vakar (penktadienį – BNS), ne miške užkastas, pagimdytas ligoninėje ir išmestas į tualeto šiukšlių dėžę ir iš jos pakliuvo į bendrą konteinerį, kuriame policija ir rado kūdikio lavonėlį“, – sakė V.Lukošius, bet nedetalizavo rasto negyvo kūdikio lyties.

V. Lukošiaus teigimu, pirminiais duomenimis, tai buvo antrasis moters vaikas, tačiau koks pirmojo moters auginamo vaiko amžius nėra atskleidžiama. Kol kas nėra žinoma, kaip ji pagimdė vaiką ligoninėje nepastebėta, tačiau įtariama, jog į medikus ji kreipėsi dėl po gimdymo pablogėjusios sveikatos.

Kūdikio nužudymu įtariama moteris sulaikyta, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo Panoterių gyventojai, apie nelaimę jie sužinojo tik perskaitę naujienas internete ir yra labai nustebę. Tiesa, miestelyje sutikti jaunuoliai tvirtino, kad jauna moteris – ne Panoterių gyventoja, čia esą ji atvyko tik aplankyti savo motinos. Pasak vaikinų, įtariamoji gyvena Kaišiadorių rajone.

Panoterių gyventojai svarsto, jog mergina pas motiną galėjo atvykti ieškodama pagalbos, tačiau pablogėjus sveikatos būklei buvo priversta kreiptis į medikus. Kol kas nėra žinoma, ar įtariamosios motina žinojo apie jos nėštumą.

Jonavos ligoninės atstovai situacijos kol kas nekomentuoja, todėl neaišku, ar jie turėjo informacijos apie jaunos moters nėštumą, ar ji buvo paguldyta į ligoninę dėl kitų negalavimų.

Kaip BNS sakė Jonavos rajono policijos komisariato viršininkas Vigintas Lukošius, kūdikio atsikratymu įtariama moteris neneigia baisaus poelgio ir nesiteisina, jog kūdikis jau gimė negyvas. „Ji neapklausta dar, tik kažkiek su ja pasikalbėta. Ji prisipažino, kad pagimdė ir kūdikį įdėjo į šiukšlių dėžę,“ – teigė V. Lukošius.

V.Lukošius moters psichinės ir prichologinės būsenos nekomentavo. „Jeigu jinai pati pasisakė, kad tai padarė, viduje jos gal koks gailestis atsirado.“

Ar moteris naudojo prieš ką tik pagimdytą vaiką smurtą, Jonavos policijos vadovas neatskleidė. „Aplinkybės analizuojamos“, – teigė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA