Atliekantiems buto remontą – reikalavimas informuoti savivaldybę | Kas vyksta Kaune

Atliekantiems buto remontą – reikalavimas informuoti savivaldybę

Asociatyivi/R. Tenio nuotr.

Nuo 2017 m. sausio 1-osios įsigaliojo LR Vyriausybės nutarimas, reglamentuojantis naują tvarką, prieš atliekant remontą bute.

Pagal jį statybos, rekonstrukcijos, remonto ar montavimo darbus atlikti planuojantys fiziniai ar juridiniai asmenys turi ne tik pranešti raštu apie tai prieš 7 kalendorines dienas iki darbų pradžios Kauno miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriui, bet ir nurodyti savo pranešime triukšmo šaltinių naudojimo vietą, planuojamą triukšmo lygį ir jo trukmę per parą, naudojamus stacionarius triukšmo šaltinius bei triukšmo mažinimo priemones.

Šiuo nutarimu Vyriausybė taip pat įpareigojo visas savivaldybes paskirti atsakingus asmenis, kurie kontroliuotų buitinį, dažniausiai – remonto keliamą triukšmą.

Taip pat šiek tiek patikslintas nakties laikas: darbo dienomis jis yra nuo 22 iki 7 val. ryto, (anksčiau jis tęsėsi iki 6 val. ryto). Švenčių ir poilsio dienomis nakties laikas yra nuo 22 iki 9 val. ryto.

Gyventojai, planuojantys atlikti statybos, rekonstrukcijos, remonto ar montavimo darbus gyvenamosiose vietovėse, dėl išsamesnės informacijos tgali kreiptis į Kauno miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyrių.

Formą, kurią gyventojai gali užpildyti dėl pradedamų statybos, rekonstrukcijos, remonto ar montavimo darbų gyvenamojoje teritorijoje rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA