Kylančius į Milikonių kalną pasitinka naujas šviesoforas | Kas vyksta Kaune

Kylančius į Milikonių kalną pasitinka naujas šviesoforas

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai informavo, kad Šilainiuose pradėjo veikti naujas, automobilių eismą ribojantis ir pėsčiųjų gyvybes sieksiantis išsaugoti šviesoforas.

Kaip skelbia miesto savivaldybė, Žemaičių plento ir Žaibo gatvių sankirtoje įrengta pėsčiųjų perėja buvo nesaugi, per tris metus šioje vietoje įvyko 6 įskaitiniai eismo įvykiai, kurių metu sužaloti pėstieji. Tai vieta, kuri pažymėta juodąja dėme.

Tikimasi, kad naujas šviesoforas padidins eismo saugumą šioje itin judrioje kelio atkarpoje ir padės išvengti skaudžių nelaimių.

Kauno vairuotojai spėja, kad pradėjus veikti šiam naujam šviesoforui, eismas į Milikonių kalną taps dar labiau apkrautas, o eismo spūstys tik ilgės.

Kiti pastebi, kad šviesoforas pasitarnaus ir visą parą veikiančio alkoholio prekybos vietos klientams, kurie naujo šviesoforo pagalba, nors ir svirduliuodami, saugiai pasieks savo kelionės tikslą.

Kaip bebūtų, jis turėtų pasitarnauti iš viešojo transporto stotelės judria gatve einantiems kauniečiams, kurie dar turės priprasti prie šio naujo įrenginio, mat pastebima, jog kol kas atsiranda per gatvę bėgančių degant raudonam šviesoforo signalui, nelaukiant kol užsidegs leidžiama šviesa.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pastebi, kad už kelių šimtų metrų nuo naujosios šviesoforu reguliuojamos pėsčiųjų perėjos, yra Grušo ir Baltijos gatvių sankryža, kuria galėtų saugiai pereiti ir pėstieji. Tačiau iki minėtos gatvės dalies nusigauti pėsčiajam nėra lengva dėl nesutvarkytų šaligatvių abejose gatvės pusėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA