Itin žiauriu vaiko nužudymu įtariami artimieji Kauno teisme stojo į akistatą | Kas vyksta Kaune

Itin žiauriu vaiko nužudymu įtariami artimieji Kauno teisme stojo į akistatą

delfi.lt 2017/02/23 17:05

Itin žiauriu keturmečio nužudymu įtariami Gediminas Kontenis ir vaiko motina Monika K. stoja į akistatą. Po šios itin svarbios rezonansinės bylos tyrimo dalies turėtų paaiškėti, ar vaiko motina taip pat mušė keturmetį.

Motina neigia, kad mušė savo sūnų, G. Kontenis teigia priešingai. Ketvirtadienio akistatos metu bus siekiama nustatyti, ar naudojo motina smurtą prieš vaiką. Tai bus viena iš svarbiausių aplinkybių šioje byloje.

Specialistai nustatė, kad pora nusikaltimą įvykdė būdama apsvaigusi nuo narkotikų.

Abu įtariamieji žudikai ketvirtadienio popietę iš tardymo izoliatoriaus pristatyti į Kauno apskrities VPK. Čia vyks jų akistata, o po jos – dar viena Monikos K. apklausa.

Vesdinama į policijos komisariatą šį kartą Monika K. veido neslėpė. Tuo tarpu jos sugyventinis ir toliau veidą atkakliai slėpė.

135

Būtent tiek smūgių paliktų žymių suskaičiavo ekspertai ant mažojo Matuko kūnelio. Net patyrusiems prokurorams tai kone žiaurumo rekordas.

„Sunkiai įsivaizduojamas dalykas į tokio dydžio kūnelį“, – DELFI teigė prokuroras Vytautas Gataveckas.

Beje, 135 smūgiai negalutinis skaičius – ekspertai konstatavo, kad suduota mažiausiai 135 smūgiai.

Dalis smūgių teko vaikučiui į galvą. Būtent smūgiai į galvą lėmė Matuko mirtį, konstatavo ekspertai. Kiekvienas iš šių smūgių galėjo būti mirtinas. G. Kontenis neneigia, kad mušė vaiką ir trenkė jam į galvą. Tačiau vyras nurodo, kad tą patį darė ir jo motina. Tokiu atveju atsakomybė dėl nužudymo krenta ant abiejų įtariamųjų pečių.

Dėl G. Kontenio daug klausimų nekyla – jis kaltę pripažįsta. Tačiau po to, kai įtariamieji davė parodymus bute, kuriame įvyko nusikaltimas, daug klausimų kilo dėl motinos vaidmens.

Ši neneigia apstumdžiusi sūnų, tačiau kategoriškai nepripažįsta jam sudavusi. Panašu, kad prokurorai nėra linkę tikėti motina.

„Iš to, ką dabar turime, atrodo, kad vaiką mušė ir mama“, – teigė V. Gataveckas.

Įtariamųjų parodymai įvykio vietoje išsiskyrė, tad ketvirtadienio akistatos metu bus siekiama į visus klausimus galutinai atsakyti. Po akistatos numatyta ir dar viena Monikos K. apklausa.

Egzekucija

Kaip ir buvo skelbta, sausio 24-osios rytą poros neregėtą įsiūtį sukėlė tai, kad vaikas neištarė skaičių pavadinimų.

Pasak įtariamųjų, tai buvo tiesiog eilinis rytas namuose. Ryte Matukas mokėsi tarti skaičių pavadinimus.

G. Kontenis neslepia, kad vaiką mušė. Kauno klinikų medikai iškart pasakė, kad mušant vaiką buvo naudojami ne tik kumščiai, bet ir kiti daiktai. G. Kontenis pripažino, kad kankindamas vaiką naudojo diržą ir net telefono krovikliu. Tada 27 metų vyrui dingsta atmintis.

„G. Kontenis sako, kad kai kurių epizodų neprisimena“, – DELFI teigė prokuroras Vytautas Gataveckas.

Vyras vaiką talžė ir vonioje – po smūgio vaikas griūdamas atbulas trenkėsi galvyte į radiatorių. Tada vaiko būklė ėmė sparčiai blogėti, o motina tuo metu ramiausiai paliko G. Kontenį su leisgyviu sūneliu miegoti.

Grįžus motinai pora jau pradėjo nerimauti, kad Matukas jaučiasi vis prasčiau. Jam iš ausyčių ir nosies ėmė piltis kraujas, vaikas ėmė vemti.

Monika K. išskubėjo į vaistinę. Čia ji prašė vaistų nuo galvos traumos, tačiau tokių negavo, o kai kurie vaistininkai liepė nedelsiant kviesti medikus. Galiausiai jau leisgyviam vaikui ji parnešė paprasčiausių vaistų nuo skausmo.

Deja, tuo metu vaiko būklė jau tokia prasta, kad vaistų jis nesugebėjo praryti. Akivaizdu, kad pora iki pat paskutinės minutės vengė kviesti medikus ir stengėsi, kad apie nusikaltimą niekas nesužinotų.

Galiausiai medikai iškviesti, kai vaikutis jau nebekvėpavo.

Įtarimai dėl nužudymo pareikšti vaiko mamai Monika K. ir jos sugyventiniui G. Konteniui. Abu jie šiuo metu suimti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA