VDU medijų laboratorijai bus suteiktas žurnalisto R.Sakadolskio vardas | Kas vyksta Kaune

VDU medijų laboratorijai bus suteiktas žurnalisto R.Sakadolskio vardas

BNS 2017/02/21 10:40
Archyvas / J. Petronio nuotr.

Pagerbiant Lietuvos ir JAV žurnalisto, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) lektoriaus Romo Sakadolskio atminimą, jo vardu bus pavadinta atvira VDU medijų laboratorija, antradienį pranešė universitetas.

„Romas Sakadolskis buvo ne tik principingas ir sąžiningas žurnalistas, bet ir išskirtinio pedagoginio talento dėstytojas. Mums, katedros bendruomenei, teko didelė laimė jį geriau pažinti, su juo diskutuoti, iš jo mokytis. Iš jo sklidusi ypatinga šviesa, vidinė inteligencija, pagarba kiekvienam skatino visus šalia esančius tobulėti, dalintis, būti atvirais ir tolerantiškais vienas kitam. Džiaugiamės galėdami įamžinti Romo atminimą Vytauto Didžiojo universitete“, – sako VDU Viešosios komunikacijos katedros vedėja Kristina Juraitė.

R.Sakadolskio medijų laboratorijoje, pasitelkus žurnalisto sukauptą komunikacijos mokslų biblioteką ir naujausias technologijas, studentai, dėstytojai, universiteto svečiai gali inicijuoti naujųjų medijų, reklamos ir kitus audiovizualinius projektus, įgyti praktinės patirties, bendradarbiauti, susitikti su socialiniais partneriais, teigiama VDU pranešime.

Laboratorija atvira ne tik komunikacijos, bet visų sričių studentams, norintiems tobulinti savo medijų raštingumą. Tokio pobūdžio laboratorijos įkūrimas buvo R.Sakadolskio idėja.

Žinomas žurnalistas prieš metus mirė Niujorko ligoninėje. Jam buvo 68 metai.

R.Sakadolskis gimė Vokietijoje, baigė Merilendo universitetą Jungtinėse Valstijose, nuo 1969 metų daugiau nei tris dešimtmečius dirbo „Amerikos balse“. Pastarąjį dešimtmetį jis dėstė Vilniaus ir Vytauto Didžiojo universitetuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA