Kova su kelių eismo taisyklių pažeidėjais: greičio matuokliai gyventojams, mobilioji programėlė pažeidimams | Kas vyksta Kaune

Kova su kelių eismo taisyklių pažeidėjais: greičio matuokliai gyventojams, mobilioji programėlė pažeidimams

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Pareigūnai jau ruošia naujoves, kurių dėka jiems taps paprasčiau fiksuoti keliuose daromus pažeidimus, o jų autoriams padaugės šansų gauti baudą. Kaip pranešė LNK žinios, policija džiaugiasi vis labiau pilietiškais gyventojais ir ieško naujų būdų, kaip juos įtraukti į policijos darbą.

Policijai padedančių – daugėja

Šiuo metu visi norintys paremti pareigūnus gali prisijungti prie policijos rėmėjų arba pranešti apie užfiksuotus pažeidimus portale epolicija.lt. Kaip teigė Policijos departamento pajėgų valdymo valdybos viršininkas Arūnas Paulauskas, tokių pranešimų vis daugėja.

„Visuomenė naudojasi vis dažniau ir dažniau šia sistema, praeitais metais esame gavę virš 45 tūkstančių pranešimų apie įvairiausius teisės pažeidimus būtent per e-policijos sistemą. Tai analizuodami matome, kad iš metų į metus naudojimasis vis populiarėja ir vis daugiau pranešimų užpildoma būtent e-policijoje “, – LNK žinių tarnybai pasakojo A. Paulauskas.

Baudos fiksuojamos automatiškai

Tiesa, pareigūnai tuo neapsiriboja – greitu metu planuojama išbandyti mobiliesiems telefonams skirtą programėlę, kuria naudojantis taps lengviau užfiksuoti pastebėtus pažeidimus, o protokolai ir baudos bus rašomi automatiškai.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris teigia, jog tokia mobili programėlė jau beveik sukurta, o pirmiausiai ją išbandyti galės policijos rėmėjai, tačiau vėliau mobili aplikacija gali tapti prieinama ir kitiems gyventojams.

Tačiau mobili aplikacija nėra viskas, ką ateityje pritaikyti planuoja policija. Šiuo metu perkami tokie mobilūs greičio matuokliai, kurie pažeidimą ne tik užfiksuoja, bet ir įrašo. Dėl šios priežasties nebereikia stabdyti greitį viršijusio vairuotojo, o baudą galima išrašyti vėliau. Būtent tokie greičio matuokliai, planuojama, atsiras policijai padėti norinčių gyventojų rankose.

Tiesa, tam, kad ši idėja būtų pritaikyta praktiškai, pareigūnams dar reikia išspręsti problemą, kylančią tuo atveju, jei užfiksavus pažeidimą jį padariusios transporto priemonės savininkas neigs, jog tuo metu vairavo jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA