Karaliaus Mindaugo taure pasipuošė Kauno „Žalgiris“ | Kas vyksta Kaune

Karaliaus Mindaugo taure pasipuošė Kauno „Žalgiris“

R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgiris“ tapo naujuoju „KIDY Tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ savininku!!! Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai turnyro finale nugalėjo Panevėžio „Lietkabelio“ komandą 84:63 (18:10, 16:23, 28:17, 22:13).

Per pirmąsias tris minutes taškai kapsėjo tik į žalgiriečių sąskaitą, kuomet nugara sužaidė Edgaras Ulanovas ir iš toli taikliai metė Kevinas Pangosas – 5:0. Rungtynėms įsibėgėjus užvirė bekompromisė kova, komandos apsikeitė nesportinėmis pražangomis, o žalgiriečius priekyje išlaikė savo indėlį įnešęs Antanas Kavaliauskas bei baudų mesti stojęs kapitonas Paulius Jankūnas – 11:7. Emocingai mačą pradėję panevėžiečiai per pirmąjį kėlinį tesukrapštė po tašką į minutę, tuo tarpu „Žalgirio“ persvarą iki 18:10 užaugino tritaškį smeigęs Lukas Lekavičius ir keturiais taškais savo pasirodymą pradėjęs Brockas Motumas.

Antrojo kėlinio pradžioje kaire ranką prasiveržimą užbaigė pirmuosius taškus rinkęs Artūras Milaknis, tačiau tai buvo vienintelis kauniečių atsakymas į šešis varžovų taškus, tad nieko nelaukęs pasitarimą sušaukė Šarūnas Jasikevičius – 20:16. Iš sunkios padėties išsikapstė po krepšiu atsidūręs Augusto Lima, o „Lietkabelio“ krepšininkams kvėpuojant į nugarą, šaltu veidu tritaškį įskraidino B.Motumas – 25:20. Panevėžiečiams pajutus žaidimo ritmą, darbo ėmėsi A.Kavaliauskas, kuris pademonstravo įgūdžius atakuojant iš vidutinio nuotolio ir nepaisydamas pražangos pasižymėjo arčiau krepšio – 32:24. Tiesa, taikstytis su tolstančiais Lietuvos čempionais svečiai neketino ir netgi buvo persvėrę rezultatą (32:33), tačiau paskutinį žodį pirmoje rungtynių dalyje tarė kamuolį puolime nusiėmęs E.Ulanovas – 34:33.

Po didžiosios pertraukos žaidimo vadžias į savo rankas paėmė aukštaūgių tandemą sudarę P.Jankūnas ir B.Motumas, o tarsi iš patrankos tritaškį įsmeigus E.Ulanovui, Panevėžio komandos trenerių štabui teko prašyti minutės pertraukėlės, mat atstumas šoktelėjo iki 45:36. Neregėtas aukštumas distancija pasiekė tritaškį pataikius B.Motumui (49:36), tačiau staigiai svečiai ją nurėžė iki 49:41. Tolimų šūvių seriją tęsė K.Pangosas ir L.Westermannas, bet atotrūkiui didėti neleido savo atsaką vis atrasdavę panevėžiečiai – 56:47. Prieš finalinę atkarpą „Žalgiriui“ kiek stipriau atitrūkti leido agresyviai žaidęs komandos kapitonas P.Jankūnas bei išradingai reidą krepšio link užbaigęs K.Pangosas – 62:50.

Lemiamas kėlinukas startavo tolimu K.Pangoso dūriu, didinusiu pranašumą iki 65:50, bet pasiduoti be kovos „Lietkabelio“ vyrai neketino – 65:56. Tylėti nesiruošė ir Lietuvos čempionų gynėjai L.Westermannas bei L.Lekavičius, taikliais metimais artinę savo komandą prie pirmojo oficialaus šio sezono titulo – 72:56. Atstumui sumenkus iki 72:60, du tritaškius vieną po kito paleido triukšmo bangą sprogdinęs Artūras Milaknis – 78:60. Perėmęs kamuolį neleistinai sustabdytas buvo K.Pangosas, o iš vidutinio nuotolio pasižymėjus L.Westermannui, nekantriausi „Žalgirio“ aistruoliai jau traukė pergalės dainas – 82:62. Per likusį laiką žalgiriečiai ramiai sudėliojo paskutinius štrichus ir triumfavę rezultatu 84:63, į viršų kėlė „KIDY Tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ čempionų trofėjų.

„Žalgiris“: K.Pangosas 14 (3/8 trit., 7 rez. perd., 2 per. kam.), B.Motumas 14, L.Westermannas 12 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 10 (5 atk. kam.), E.Ulanovas 10 (6 atk. kam.), A.Milaknis 8, A.Kavaliauskas 8, L.Lekavičius 6, A.Lima 2, R.Seibutis 0, R.Javtokas 0, I.Hartensteinas 0.

„Lietkabelis“: B.Magdenas 11, S.Galdikas 11 (5/7 trit.),D.Tarolis 9 (5 atk. kam.), K.Lavrinovičius 9.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA