Kviečia į A. J. Greimo 100-osioms gimimo metinėms skirtą parodą | Kas vyksta Kaune

Kviečia į A. J. Greimo 100-osioms gimimo metinėms skirtą parodą

Organizatorių nuotr.

Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto studentai Kauno Aklųjų bibliotekoje pristatė meninių objektų parodą „Tarp simbolio ir metaforos“ skirtą A. J. Greimo 100-osioms gimimo metinėms.

Parodos „Tarp simbolio ir metaforos“ kūrinys2017 metais minimos pasaulyje žinomo lietuvių kilmės prancūzų kalbininko, mitologo, vieno žymiausių šiuolaikinės semiotikos atstovų, Paryžiaus semiotikos mokyklos įkūrėjo A. J. Greimo 100-osios gimimo metinės.

Kauno kolegijos J. Vienožinskio menų fakulteto Dekoratyvinės plastikos studentai taip pat prisideda prie minėjimo nagrinėdami semiotikos tematiką savo kūrybinių darbų parodoje „Tarp simbolio ir metaforos“.

Semiotika apima filosofinę ženklų ir simbolių teoriją, kuri siejama su ženklų analizavimu ir ženkle vykstančiais procesais. Kiekvienas meninis objektas parodoje yra tarsi neverbalinis pasakojimas, susiliejantis į idėjinių simbolių ir metaforų visumą. Stiklo, keramikos, odos ir tekstilės meno studijų programos studentai nagrinėja, mato ir priima mano odoje užkoduotą signalą intuityviai, todėl jų kūriniuose neišvysime vienodos išraiškos.

Iki kovo 7 dienos eksponuojama meninių objektų paroda „Tarp simbolio ir metaforos“ Kauno Aklųjų bibliotekoje (Savanorių pr. 204) prisidės prie meno pažinimo ne tik vizualiai, bet ir rankos prisilietimu. Kviečiama apsilankyti, analizuoti, pamatyti ir paliesti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA