Naujai duris praversiančio restorano „Sala“ siekiamybė – gardžiosios „Michelin“ žvaigždės | Kas vyksta Kaune

Naujai duris praversiančio restorano „Sala“ siekiamybė – gardžiosios „Michelin“ žvaigždės

Asociatyvi nuotr.

Nuostabių vaizdų ir ekologiško, kokybiško bei menininkų kūrinius primenančių patiekalų harmonija. „Ateityje sieksime, kad restoranas gautų ir gardžiųjų „Michelin“ žvaigždžių“, – vasario 22-ąją Nemuno saloje duris praversiančiu naujuoju restoranu „Sala“ džiaugėsi „Žalgirio“ arenos direktorė Asta Ivanauskienė.

Įspūdingi vaizdai ir pusryčių, ir brančų metu

„Ne, čia nebus demonstruojamas krepšinis, čia nebus audringų emocijų, čia nebus įrengtas televizoriaus ekranas – tai telieka arenoje. Nors čia, neabejojame, dažnai apsilankys ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, – šypsojosi A.Ivanauskienė. – Mūsų išskirtinumas – unikali vieta, ramybė, kokybiškas maistas bei harmoninga „Sala“ saloje.“

Ir – spalvos. Daugybę komplimentų iš įvairių pasaulio kampelių sulaukiančioje „Žalgirio“ arenoje ryškiausias spalvas piešia jos lankytojai.

Tačiau „Saloje“ netrūks ir spalvingų vaizdų pro langus į Nemuną, ir ryškių spalvų restorano viduje, kur savo nuotaikingomis fantazijomis ant sienų dalijosi Eugenijaus Miliūno studijos architektas Aurimas Ramanauskas, dizaineris Vaidas Zabulionis ir dailininkas Tadas Šimkus.

„Mums nesvarbu, lankytojas pasiturintis ar kukliai gyvenantis žmogus. Mums svarbu, kad restorane, kurių Kaune dar trūksta, apsilankę kauniečiai ir miesto svečiai, galėtų pasimėgauti kokybišku maistu, nuostabiais vaizdais, pabendrauti ir patogiai praleisti laiką, – teigė A.Ivanauskienė. – Beje, „Sala“ duris pravers nuo ryto, todėl bus galima pasimėgauti pusryčiais, rengsime ir degustacines vakarienes, ir pasaulyje populiarius brančus – vėlyvus šeimyninius pusryčius.“

Natūraliomis sąlygomis auginami gyvūnai ir žuvys

Neatsitiktinai restoranui „Sala“ buvo atsakingai ir kruopščiai parinkti itališki krėslai – lankytojai jausis itin patogiai, o žinomas virtuvės šefas Linas Jackevičius neišskiria tik vieno firminio patiekalo.

„Mūsų siekiamybė ne išskirtinis patiekalas, bet išskirtinė visuma“, – tikino L.Jackevičius ir vardijo patiekalus: fazanas su dūmintu slyvų padažu, degintų pomidorų bei raudono vyno ir jaučių uodegų sriuba, karšto rūkymo dorado žuvis alksnio dūme su sezoninėmis daržovėmis.

„Patys pirksime šviežią dorado, šamą ar kitą žuvį ir vešime į specialią rūkyklą. Beje, mūsų patiekiamos žuvys – auginamos tik natūraliai“, – Linas atvertė ir kitus restorano „Sala“ kozirius.

Ekologiška mėsa bus perkama tik iš Lietuvos ūkininkų, o žolėdžiai gyvūnai ir naminiai paukščiai auginami laisvomis, bet ne stresinėmis sąlygomis.

Įvairiausi sūriai užkandžiams bei daržovės restoranui perkami taip pat iš mūsų šalies ūkininkų.
„Mums labai svarbu – sezoniškumas, tačiau pas ūkininkus užsakėme ir marinuotų bei raugintų daržovių – česnakų, brokolių, smidrų ar nuo senų senovės lietuvių pamėgtų kopūstų, – tikino virtuvės šefas. – Žinoma, neužmiršime ir vegetarų. Eisime skanios ir sveikos mitybos bei lietuviškumo keliu, juolab, restorane lankysis ir užsieniečiai.“

It raudonai dažytos moters lūpos

Neatsitiktinai „Sala“ virtuvės šefas, kaip ir aukščiausios klasės restoranuose, naudos pažangų bei sveiką – lėtą maisto gaminimą būdą, kuris lyginamas su troškinimu.

Mėsa, žuvis, daržovės bus gaminamos žemesnėje nei 100 laipsnių temperatūroje – taip išsaugomi žmogui taip reikalingi natūralūs vitaminai, mineralai ir kitos maistinės medžiagos.

Be to, taip paruošta mėsa būna minkšta, praranda mažai sulčių, o ragavusieji sutinka – toks maistas pasižymi išskirtiniu skoniu.

„Tačiau man svarbu ne tik sveikas ir skanus maistas, bet ir grožis, – L.Jackevičius didelį dėmesį skirs ir puošybai bei serviravimui.“

Patiekalas bus panašus į meno kūrinį – tokia restorano siekiamybė.

Neatsitiktinai „Sala“ virėjai naudos daržovių bei vaisių blanširavimą, kai jie apipilami karštu vandeniu arba apiplikomi garais ir iškart panardinami į šaltą vandenį, kad šie nesuminkštėtų ir nepakeistų spalvos.

„Mėsos gabalą papuošime, pavyzdžiui daigintu salieru, arba jei lėkštėje dominuos ryškiai žalios spalvos daržovės, būtinai pridėsiu kokį nors ryškų akcentą, kuris bus tarsi raudonai moters dažytos lūpos ar išskirtinis aksesuaras“, – nusijuokė Linas.

„Kabintis „Michelin“ žvaigždžių mums dar drąsu… – apie vasario 22 dieną „Žalgirio“ arenoje duris praversiantį restoraną „Sala“ tęsė direktorė A.Ivanauskienė. – … bet tokią siekiamybę turime“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA