VDU bibliotekai bus suteiktas žymaus kauniečio vardas | Kas vyksta Kaune

VDU bibliotekai bus suteiktas žymaus kauniečio vardas

Archyvas / Delfi.lt nuotr.

Trečiadienį Vytauto Didžiojo universitete (VDU) vyks iškilmingas Senato posėdis, kurio metu bibliotekai bus suteiktas filosofo, šio universiteto profesoriaus Leonido Donskio vardas.

„Profesorius Leonidas Donskis yra neatsiejamas nuo tekstų, knygų, rašymo, skaitymo ir visko, ką įprasmina bibliotekos – žmogiškojo žinių ir supratimo siekio, todėl vienam iškiliausių savo šalies mąstytojų pagerbti ir pasirinkome tokią mūsų šaliai svarbią progą – valstybės atkūrimo dieną – Vasario 16-ąją, kuri kartu yra ir mūsų universiteto gimtadienis“, – VDU pranešime cituojama universiteto prorektorė Ineta Dabašinskienė.

Leonido Donskio biblioteka įsikūrusi spalį duris atvėrusiame VDU mokslo ir studijų centre. Joje sukaupta per 25 tūkstančius atvirai prieinamų leidinių, įrengtos 145 darbo vietos, 10 individualių grupinių darbo vietų, taip pat yra poilsio zonos, vietos, pritaikytos neįgaliesiems.

Bibliotekoje kaupiami studijoms ir mokslinei veiklai skirti socialinių ir humanitarinių mokslų leidiniai.

Pernai netikėtai oro uoste miręs L.Donskis per savo mokslinę karjerą dirbo  JAV, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Suomijos, Estijos ir Vengrijos universitetuose, parašė daugiau kaip 40 knygų ir daugiau nei 500 straipsnių.

Klaipėdoje šiemet turėtų atsirasti L.Donskiui skirta atminimo lenta. Jį įamžinti svarstoma ir Kaune, tačiau dar nėra apsispręsta dėl konkrečios idėjos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA