Kauno merą aplankiusi R. Meilutytė pranešė, kad grįžta į gimtą miestą | Kas vyksta Kaune

Kauno merą aplankiusi R. Meilutytė pranešė, kad grįžta į gimtą miestą

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybėje apsilankiusi olimpinė čempionė Rūta Meilutytė (19 m.) pranešė džiugią žinią gerbėjams – grįžta treniruotis į gimtąjį Kauną, treneriu ji pasirinko Paulių Andrijauską (32 m.).

Plaukikė atviravo šį sprendimą priėmusi per pusmetį, o po Rio de Žaneiro olimpiados pradėjusi aktyviau plaukioti Kaune galutinai apsisprendusi, kad nori treniruotis būtent savo gimtajame mieste. Ji teigė, kad turėjo pasiūlymų vykti ruoštis startams į užsienį: JAV, Australiją, Italiją, D. Britaniją, kitas šalis, tačiau galiausiai pasirinko Laikinąją sostinę.

„Girstučio” baseine sąlygos nuostabios, čia plaukioju kasdien. Pradėję dirbti su Pauliumi tapome gera komanda. Iš pradžių negalvojau dirbti ilgai kartu, bet mes puikiai funkcionuojame ir norime tęsti darbą. Jaučiu žmonių palaikymą, daug gražių žodžių, dėmesys netrikdo, čia jaučiuosi laiminga ne tik kaip plaukikė, bet ir kaip žmogus. Kaune yra viskas, ko reikia treniruotėms: 50 m ilgio baseinas, treneris, medikai, mokslininkai, kiti specialistai. Tikiuosi daugiau pokyčių nebus, dirbsime stabiliai”, – pasakojo kovą dvidešimtmetį švęsianti R. Meilutytė. Ji atskleidė, kad rudenį planuoja studijuoti viename Lietuvos universitete, tačiau dėl specialybės dar nėra tvirtai apsisprendusi.

Anot naujojo jos trenerio P. Andrijausko, plaukikė po septynerių metų Plimute, jau pasiilgo namų, tad ir tai paskatino pasirinkti būtent gimtąjį Kauną.

„Nebūčiau pasiryžęs treniruoti tokio lygio sportininkę, jei nematyčiau, kad ji nori ir gali pasiekti gerų rezultatų. Jos motyvacija labai aukšta, tai ir mano darbą palengvina“, – kalbėjo P. Andrijauskas. Jis pridūrė, kad R. Meilutytė Kaune ištisai nebus: vyks į treniruočių stovyklas JAV bei kitose šalyse, treniruosis su geriausiais pasaulio sportininkais, konsultuosis su pripažintais specialistais. Taip pat bus mokoma daugiau skirtingų distancijų ir stilių, nes Anglijoje buvo koncentruojamasi tik į plaukimą krūtine.

Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis teigė, kad R. Meilutytė pernai su federacija buvo sutarusi dėl galimybės keliauti į JAV, apžiūrėti kelis universitetus, įvertini kultūrinę aplinką, pirmiausiai nutarta jai leisti įgyti tinkamą sportinę formą Kauno baseine. Čia jai talkino būsimasis treneris P. Andrijauskas.

„Federacija stengėsi užtikrinti visas galimybes, daug plaukimo specialistų, ekspertų tikrai norėjo matyti tokio kalibro sportininkę savo gretose. Rūtos grįžimo naudą pajus ir kiti plaukikai: jie matys kaip pasaulinio lygio sportininkė sunkiai dirba, kaip stengiasi, įsitikins, kad geriausi pasaulio plaukikai plaukia 9-10 val. per dieną ir tai ne teorija”, – pasakojo E. Vaitkaitis.

Jis atskleidė, kad Plaukimo federacija keliasi į Kauną ir sutelks čia šalies plaukimo centrą: „Čia geriausias baseinas ir komanda, Lietuvos sporto universitetas, Kauno klinikos – norime sujungti šias institucijas į visumą, tai bus nauda visai Lietuvos plaukimo sistemai“, – įsitikinęs E. Vaitkaitis.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis pažymėjo, kad suteiks R. Meilutytei tinkamas sąlygas siekti rezultatų: „Miestas sudarys visas sąlygas treniruotis sportininkei, plaukioti „Girstučio” baseine, džiugu, kad Rūta grįžta namo.”

Svarbiausi šių metų startai R. Meilutytei bus trys: Pasaulio plaukimo čempionatas Vengrijoje liepą, lauks devyni Pasaulio taurės etapai, o gruodį – Europos plaukimo čempionatas trumpajame baseine Danijoje.

Rio De Žaneiro olimpiadoje 2016-aisiais sportininkė pelnė septintą vietą 100 m krūtine finale.

2020 m. Tokijo olimpiadoje R. Meilutytė nusiteikusi kovingai: „Esu labai motyvuota. Tikslai – patys aukščiausi”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA