„Valstiečių“ populiarumas krito, tačiau S.Skvernelis – vis populiaresnis | Kas vyksta Kaune

„Valstiečių“ populiarumas krito, tačiau S.Skvernelis – vis populiaresnis

BNS 2017/02/13 12:05
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos reitingai per mėnesį smuktelėjo 4,2 proc. punkto, tačiau premjero Sauliaus Skvernelio populiarumas per mėnesį paūgėjo 11,3 proc. punkto.

Tokie duomenys paaiškėjo visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovei „Spinter tyrimai“ portalo delfi.lt užsakymu atlikus visuomenės nuomonės apklausą. Apklausa atlikta sausio 17-25 dienomis, tyrimo metu buvo apklausta 1010 respondentų.

Remiantis šia apklausa, jei rinkimai į Seimą vyktų artimiausią sekmadienį, už valstiečius žaliuosius balsuotų 26,5 proc. respondentų (gruodį taip teigė 30,7 proc.) Antra populiariausia partija yra Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai: už konservatorius ryžtųsi balsuoti 13,4 proc. apklaustųjų (gruodį – 12 proc.).

Socialdemokratai lieka trečia populiariausia partija, už juos balsą atiduotų 10,2 proc. apklaustų gyventojų (gruodį – 8,9 proc.). Toliau rikiuojasi Liberalų sąjūdis, už kurį balsuotų 6,1 proc. respondentų (gruodį – 5,7 proc.).

Kitos partijos rinkimų barjero, kuris siekia 5 proc., neperžengtų. Pavyzdžiui, už Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą pasiryžę balsuoti 4 proc. apklaustųjų, už „Tvarką ir teisingumą“ – 3 proc., už Darbo partiją – 2 proc. apklaustų žmonių.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos reitingams pažemėjus, premjero S.Skvernelio populiarumas auga. 39,9 proc. apklaustų gyventojų mano, kad jis geriausiai tinka premjero pareigoms (gruodį taip manančių buvo 28,6 proc.). Antrasis gyventojų įvardijamas kandidatas į premjerus po S.Skvernelio – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis, bet taip manė tik 7,8 proc. apklaustųjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA