Kaunietis atsiprašo, kad neišgelbėjo žmogaus gyvybės | Kas vyksta Kaune

Kaunietis atsiprašo, kad neišgelbėjo žmogaus gyvybės

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Vasario septintoji į atmintį ilgam įsirėžė kauniečiui, bandžiusiam išgelbėti gatvėje pastebėtą sukniubusį žmogų. Jis panoro pasidalinti savo mintimis ir paraginimu nelikti abejingais, pastebėjus, jog kam nors reikia pagalbos, mat kiekviena minutė gali būti lemtinga. Žemiau pateikiame jo laišką, skirtą neišgyvenusiam vyrui.

„1940-ais metais gimė didis žmogus. Pavadinkime jį Nežinomuoju. Tai sukėlė daug laimės ir begalę džiaugsmo visai šeimai. Bėgant metams, jis augo ir tvirtėjo. Galbūt vedė moterį sunkiu, bet meilės kupinu keliu. Galbūt tapo tėvu, kuris išugdė mūsų gimtosios žemės pažibas. Tačiau išaušo vasario 7 diena ir vaizdingas Jonavos gatvės kraštovaizdis tapo lemtingas.

Galbūt neišsipildė visos jūsų svajonės. Galbūt dar liko daug neatliktų darbų. Žodis „galbūt“ ir dabar skamba mintyse. Galbūt mes buvome kažkada susitikę. Galbūt pritrūko tik minutės.

Tą akimirką nebuvo jokių kitų minčių. Pamačius sukniubusį žmogų gatvėje klausimas „galbūt“ nekilo. Prireikė tik kelių sekundžių ir telefone jau girdėjau raginimus spausti šaltą krūtinę. 9 minutės ir daugybė abejingų žmonių aplink. Medikų padėka už bandymą ir klausimas „Kodėl?“. Ir, kiek atsitokėjus, noras atsiprašyti, kad nepavyko suteikti džiaugsmo ir vėl.

Aš nežinau, kas jūs buvote. Tačiau visada liksite mano širdyje. Ilsėkitės ramybėje, 1940-ųjų metų didvyri. Jūs – angelas sargas…“

Kaip vasario 7-ąją portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo policijos pareigūnai, apie greta Jonavos gatvėje 162-uoju numeriu pažymėto pastato sukniubusį vyrą pranešimas buvo gautas 16:52 val. Deja, tačiau į įvykio vietą atvykę medikai vyrui padėti nebegalėjo – 1940-aisiais gimęs vyras jau buvo miręs.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA