Valentino dienos muzikinė premjera: kauniečiai kviečia persikelti į aštuntąjį dešimtmetį | Kas vyksta Kaune

Valentino dienos muzikinė premjera: kauniečiai kviečia persikelti į aštuntąjį dešimtmetį

Kauniečiai stebina savo muzikalumu ir kūrybinėmis idėjomis ir pristato į aštuntąjį dešimtmetį nukelsiančią dainą „Rožinis dangus“.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo vienas „Rožinio dangaus“ kūrybinės grupės narių, Vytautas Lukoševičius, dainą sukurti įkvėpė situacija dabartinėje Lietuvos muzikos padangėje. „Rožinis dangus“ – tai retro, vintažinio disco laikų, bei modernios elektroninės muzikos hibridas, kuris gimė klausantis lietuvių atlikėjų muzikos ir supratus, kad mūsų lietuviškos muzikos aplinkoje trūksta pozityvių, energingų ir linksmų dainų“, – teigė kaunietis.

Pasak jo, „Rožinis dangus“ buvo sukurtas ilgai neplanavus, o įrašas darytas namų studijoje. „Didelę įtaką darė jau ir Lietuvoje jaučiamas retro, pastelinių spalvų grįžimas, bei juostinių fotoaparatų, kamerų proveržis, kuris nustatė kūrinio temą“, – pasakojo V. Lukoševičius.

Vaizdo įraše kauniečiai stengėsi išlaikyti aštuntojo dešimtmečio dvasią – tą padaryti stengėsi ne tik kurdami savo įvaizdį, bet ir montuodami jau nufilmuotą medžiagą. „Muzikinio video montažu siekėme išgauti „VHS“ ir apytiksliai 8 dešimtmečio jausmą“, – pasakojo V. Lukoševičius. „Vaizdo įrašo montavimas buvo paremtas „green screen“ metodu, kaip ir dauguma to dešimtmečio muzikinių klipų.“

„Rožinis dangus“ – daina, kuriai žodžius kūrė Gabrielė Vaitekūnaitė ir Vytautas Lukoševičius, o muziką prodiusavo Deividas Kaušikas. Jis taip pat režisavo ir dainos vaizdo įrašą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA