Vilijampolės globos namų prievartavimo skandalas: kol kas nustatyti 9 nukentėję vaikai, jie buvo išnaudojami metus | Kas vyksta Kaune

Vilijampolės globos namų prievartavimo skandalas: kol kas nustatyti 9 nukentėję vaikai, jie buvo išnaudojami metus

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Kauno apygardos prokuratūra surengė spaudos konferenciją, kurios metu pateikė detalesnę informaciją apie Vilijampolės socialinės globos namuose seksualiai prievartautų asmenų bylą.

Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius informavo, kad nepilnamečiai Vilijampolės globos namuose buvo išnaudojami apie 1 metus. Nustatyti devyni nukentėjusieji, aštuoni iš jų – nepilnamečiai, aukų amžius svyruoja nuo 12 iki 20 metų. Visiems jiems teikiama psichologinė pagalba, bendradarbiaujant su globos namais „Užuovėja” Vilniuje.

Vyriausiasis prokuroras neatmeta galimybės, kad gali atsirasti ir daugiau nukentėjusiųjų bei daugiau įtariamųjų.

„Turime apie metų laikotarpį ir kiekvienas iš vaikų buvo seksualiai išnaudojami nuo vieno iki trijų kartų“, – pirmadienį teigė D. Valkavičius.

Ikiteisminio tyrimo teisėją apklausti trys nepilnamečiai, rytoj bus apklausiami dar du. Visi nukentėjusieji yra berniukai. Įtariamasis suimtas. Tiek nukentėjusieji, tiek įtariamasis yra asmenys su specialiaisiais poreikiais.

„Apklausos yra ganėtinai komplikuotos, bet tikrai galima gauti informacijos, reikšmingos tyrimui ir jos yra pakankamai kalbėti apie tam tikrą laiką, nusikaltimų skaičių“, – sakė prokuroras. Jis pridūrė, kad byla labai specifinė ir prokuroras skirs visiems vaikams kompleksinį, psichiatrinį, psichologinį, ambulatorinį tyrimą.

Tyrimas pradėtas gavus globos namų direktorės kreipimąsi, tą pačią dieną sulaikytas nepilnametis įtariamasis.

Teisėsauga turi įtarimų, kad darbuotojai netinkamai reagavo ir laiku nenustatė galbūt nusikalstamos veikos, todėl pradedamas tyrimas dėl darbuotojų veiksmų. Ikiteisminiame tyrime numatoma apklausti visus darbuotojus globos namuose dirbusius su vaikais ir nustatyti kodėl metus laiko vaikai buvo seksualiai prievartauti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA