Vaiko nužudymu įtariami tėvai buvo galimai apsvaigę nuo narkotikų | Kas vyksta Kaune

Vaiko nužudymu įtariami tėvai buvo galimai apsvaigę nuo narkotikų

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Kauno apygardos prokuratūra surengė spaudos konferenciją, kurios metu atskleidė daugiau informacijos apie Kėdainiuose, namuose stipriai sumušto ir vėliau Kauno klinikose mirusio keturmečio bylą.

[galerija kiek=”4″]

Informuota, kad įtariamieji stipriai sumušę keturmetį – biologinė mama ir patėvis – nusikaltimo metu galėjo būti apsvaigę nuo narkotinių medžiagų.

„Yra gauti duomenys, kad įtariamųjų šlapime rasta narkotinių medžiagų“, – teigė Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas. Nustatyta, kad jie galėjo vartoti metamfetamino. Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro Dariaus Valkavičiaus teigimu, įtariama, kad jie galėjo būti apsvaigę ir nusikaltimo padarymo metu.

Įtariamiesiems bus atliekamas psichiatro tyrimas. Taip pat bus atliekamas tyrimas, kokiu būdu susidarė kraujo pėdsakai ant buto sienų ir grindų, tiriami drabužiai, ieškoma biologinių pėdsakų.

Pasak D.Valkavičiaus, teisėsauga beveik neturi abejonių, kad prieš mažametį smurtavo būtent G. Kontenis.

Šiuo metu pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – dėl galimo sugyventinio fizinio smurtavimo prieš berniuko mamą.

Kita atskleista žinia – kad įtariamasis G. Kontenis yra padaręs nusikaltimą (plėšimą) užsienyje ir yra ieškomas.

Anot D. Žukausko, mažamečio mama ir patėvis įtariami tyčiniu nužudymu, t.y. bendrininkavimu nužudant vaiką.

D. Valkavičius atskleidė, kad ikiteisminiame tyrime apklausta daugiau kaip 150 asmenų (kaimynai, darželio darbuotojai, Kėdainių vaiko teisių apsaugos darbuotojai ir kt.), o turintieji naudingos informacijos, tačiau neapklausti – raginami apie tai pranešti policijai.

Vaikas Kauno klinikose mirė sekančią dieną po atvežimo, dėl galvos smegenų sumušimo, po kietuoju smegenų dangalu jam išsiliejo kraujas. Turima duomenų, kad vaikas buvo muštas į įvairias kūno vietas ranka, diržu.

Berniukas namuose Kėdainiuose stipriai sumuštas buvo sausio pabaigoje, po kelių dienų jis nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė. Įtarimus vaiko nužudymu teisėsauga yra pateikusi mažamečio mamai ir jos sugyventiniui, kuris, įtariama, ir sumušė vaiką.

Atliekat šį tyrimą paaiškėjo, kad ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš šį berniuką buvo pradėtas pernai, tuomet jo patėvis apklaustas kaip specialusis liudytojas, tačiau ikiteisminį tyrimą nuspręsta nutraukti, nesurinkus pakankamai duomenų, kad prieš berniuką iš tiesų buvo smurtaujama.

Dėl tarnybos pareigų neatlikimo tiriant informaciją apie smurtą prieš mažametį Kauno apygardos prokuratūra taip pat atlieka tyrimą. Pirmadienį pranešta, kad iš pareigų traukiasi Kėdainių rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Dirmeikis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA