Suskaičiuoti rinkimų balsai: užtikrintai laimėjo G.Landsbergis | Kas vyksta Kaune

Suskaičiuoti rinkimų balsai: užtikrintai laimėjo G.Landsbergis

delfi.lt 2017/02/12 20:10
DELFI nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų nariai savaitgalį ėjo prie balsavimo urnų: jų sprendimas lėmė, kad partijai ateinančius ketverius metus vadovaus dabartinis lyderis Gabrielius Landsbergis. Pergalę jis užsitikrino pirmame ture.

Perrinktas pirmininkas po įstatų pakeitimo vadovaus partijai dvigubai ilgesnį laiką: anksčiau kadencija trukdavo dvejus metus.

„Pirmiausia tai yra pasiektų rezultatų ir nueito kelio įvertinimas. Tai labai svarbus dalykas. Kaip mūsų rinkėjai, mūsų partija vertina Seimo rinkimus: ar mes nuėjome gerą kelią per tuos dvejus metus, ar ne? Antras dalykas, tai pasiūlyta partijos vizija: atvira, atsinaujinanti bendruomenė, ieškanti naujų bendravimo būdų, einanti plačiau nei tik įprasti vandenys. Toks buvo mano pasiūlytas kelias ir aš jį ketinu tęsti toliau”, – DELFI sakė G. Landsbergis.

Prie artimiausių darbų, politikas įvardijo atvirų rinkimų įtvirtinimą, kai renkant partijos pirmininką arba kandidatą į prezidentus, nuomonę galėtų pareikšti ne tik partijos nariai, bet ir kiti asmenys, neturintys partinio bilieto. Panaši sistema yra Jungtinėse Valstijose.

Pasak G. Landsbergio, partijai reikia neužsidaryti savo bendruomenėje, jausti žmones, kurie nėra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų nariai.

Iš viso balsavimo teisę konservatorių partijos pirmininko rinkimuose turėjo 15 540 narių, bet balsuoti atvyko apie 9000 žmonių. Balsavimo teisę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys įgyja, jei turi bent 3 mėnesių stažą partijoje.

Pirmininko rinkimuose dalyvavo keturi kandidatai: dabartinis lyderis G. Landsbergis, krikdemų flangui atstovaujantis Paulius Saudargas, buvęs ambasadorius Žygimantas Pavilionis ir savižudybių prevencijos ir smurto temomis kalbantis Mykolas Majauskas.

Rezultatai

Suskaičiavus 81-o skyriaus balsus, paaiškėjo, kad pirmininko rinkimus laimėjo G. Landsbergis. Jis surinko 62 proc. balsų.

P. Saudargas surinko 19 proc., Ž. Pavilionis –12 proc., o M. Majauskas – 7 proc. Tai oficialūs duomenys.

Absoliučiais skaičiais, už G. Landsbergį balsavo 5539 žmonės, už P. Saudargą – 1696, už Ž. Pavilionį – 1065, už M. Majauską – 577.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA