Į Vilnių persikraustęs kaunietis išbandė naują autobusų stotį: mano gimtasis miestas kyla iš mėšlyno | Kas vyksta Kaune

Į Vilnių persikraustęs kaunietis išbandė naują autobusų stotį: mano gimtasis miestas kyla iš mėšlyno

V.Vikutausko nuotr.

Pastaruoju metu, skaitant viešoje erdvėje publikuojamą informaciją, atrodo, jog Kaunas kyla tarsi iš pelenų: suremontuota ne viena miesto gatvė, pastatyta „Žalgirio“ arena, beveik nugriautas dešimtmečius Kauno įvaizdį gadinęs pastatas-vaiduoklis, privačių investicijų dėka rekonstruoti pagrindiniai Kauno vartai – autobusų stotis, kuri miesto svečius pasitinka visiškai pasikeitusi. Socialiniuose tinkluose netrūksta jos įvertinimų, o vieną jų šiuo metu ir pateikiame skaitytojams.

Kviečiame perskaityti Kaune gimusio ir ilgą laiką čia gyvenusio Viko Vikutausko subjektyvų požiūrį į besikeičiantį Kauną (kalba netaisyta):

„Šiandien pirmą kartą buvau naujojoje Kauno autobusų stotyje. Super viskas — blizga krautuvėlės, kvepia švara, net ant suolo sėdintys gemėkai su treningais kažkaip nejaukiai tarp to tvarkingumo pasimetę atrodė ir nespjaudė sėmkų lukštų ant grindų.

Palyginus Vilniaus stotis yra net ne stotis, o bomžo snarglys myžalų baloje.

Ir į subvėjų nuėjau, suvalgiau vegetarišką sumuštinį kurio kotletus šildo atskiroje vegetariškų kotletų mikrobangėje. Ir dar paklausia, ar pasikeisti pirštines, nes prieš tai jomis dėjo kumpį. Tikriausiai kad veganams per tas pirštines nepersiduotų ta kančia, kurioje buvo nužudytas kumpio tikrasis sąvininkas.

Ir aptarnavimas buvo puikus, ir tas sumuštinis, ir stotis ir net žmonės kažkokie ne tokie surauktasnukai potencialūs šokinėtojai nuo tiltų. Išties malonu matyti, kaip mano gimtasis miestas kyla iš to mėšlyno, kuriame tiek metų voliojosi, nusiprausia veidą ir eina į Baltman pirktis padoraus kostiumo bei marškinių. Jei Kaunas sugebėjo, reiškias yra vilties ir man.

Tik vieno dalyko visgi nelabai suprantu — kam reikėjo tą laikrodį taip suprojektuoti, jog reikia praktiškai per gatvę pereiti kad pamatytum kiek valandų?“

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA