Marvelės upės slėnis žiemą: pasakiški vaizdai įkvėps visai ateinančiai savaitei | Kas vyksta Kaune

Marvelės upės slėnis žiemą: pasakiški vaizdai įkvėps visai ateinančiai savaitei

R. Tenio nuotr.

Aleksote, kiek atokiau nuo masinio susibūrimo vietų stūksantis Marvelės krioklys, žiemą lankytojus pasitinka užšalęs ir sukūręs tikrą ledo pasaką. 

Čia bent trumpam užsukti ir pailsėti švarioje gamtoje, prieš ateinančią darbo savaitę, gali kiekvienas kaunietis, vieta idealiai tinka ir miesto svečius pakviesti pasigėrėti Laikinosios sostinės gamta.

Vasarą šniokšiančiu kriokliu pavirstančios, o šiuo metu dar leduose sustingusios kaskados, buvo įrengtos XIX amžiuje (1881 m.). Dailus slėnis laikui bėgant apaugo, vieta buvo užteršta šiukšlėmis, tad reikėjo jį prikelti naujam gyvenimui: įrengti privažiavimą, laiptus, lieptą per upelį, informacinį stendą, šiukšliadėžes, išvežti šiukšles. Visa tai atlikta 2012-ųjų rudenį, kai atgijęs slėnis pristatytas visuomenei. Aleksoto vietos bendruomenės taryba vietos sutvarkymui skyrė apie 5,8 tūkst. eurų.

Nuo to laiko Marvelės upės slėnis tapo lankytojų pamėgta vieta, čia užsuka ir senas, ir jaunas visais metų laikais. Tiesa, žiemą čia kiek šaltoka, tad patariama šilčiau apsirengti ir nepamiršti termoso arbatos ir skanėstų. Lankytojus prašoma šį gamtos kampelį pasaugoti ir nemėtyti šiukšlių, štai menama, kad 2004 m. ši vieta buvo taip užversta atliekomis (padangomis, šiukšlėmis), kad teko net kelis sunkvežimius prikrauti ir išvežti, talkoje darbavosi vietinė bendruomenė.

Akis paganyti galima ne tik į ledo aptrauktas kaskadas, bet ir į šalia esančias kalnuotas vietas, jos puikiai tinka apžvelgti panoramą, nusiraminti ir pasisemti jėgų naujai savaitei.

Anot istorinių nuotraukų, Marvelės slėnio krantus vokiečių okupacijos metais jungė lyno tiltas, juo iš Ringaudų žmonės patekdavo į Kauno miesto teritoriją.

Marvelės upės slėnis randamas važiuojant nuo Akademijos arba Aleksoto: judant iš Aleksoto, ties VMI reikia sukti į Europos prospektą, vėliau į Julijanavos gatvę, netrukus važiuojant pastebėsite lankytinos vietos nuorodą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA