Geradarių kauniečių pastangos pradžiugino pusšimtį neįgaliųjų | Kas vyksta Kaune

Geradarių kauniečių pastangos pradžiugino pusšimtį neįgaliųjų

Kaunas.lt nuotr.

Gerus darbus daryti verta. Tai savo pavyzdžiu įrodė kelios dešimtys įmonių ir organizacijų bei pavienių žmonių, atsiliepusių į Kauno miesto savivaldybės kvietimą aukoti kasmetinei gerumo iniciatyvai.

Kalėdinio labdaros vakaro metu surinktos lėšos jau pasiekė adresatus – nupirkta gyvybiškai svarbi medicininė įranga ir kiti daiktai, kurie palengvins negalios paliestų žmonių kasdienybę.

Protezai, įtvarai, ortopedinė avalynė, treniruokliai, specialūs kompiuteriai, pagal individualius poreikius pritaikyti neįgaliųjų vežimėliai, elektroniniai reabilitacijos įrenginiai, klausos aparatai, insulino pompos bei jų priedai. Tai tik dalis visų pirkinių, kurie pasiekė 50 neįgaliųjų, jų šeimas ir organizacijas.

Parama buvo skirta ne vien daiktams, bet ir paslaugoms finansuoti. Geradarių dėka vienas sunkią judėjimo negalią turintis vaikas galės išvykti reabilitacijos kursui į užsienio kliniką. Dar viena odontologijos klinika sutaisys dantukus autizmo sutrikimų turintiems mažiesiems.

„Kauniečiai – geri žmonės. Tai jie dar kartą įrodė dosniai aukodami. Žinoma, geriems darbams joks laikas neegzistuoja. Juos galima atlikti bet kuriuo metų laiku ir bet kokia proga, o dar geriau – išvis be progos“, – sakė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Praėjusių metų gruodžio 29-osios vakarą Kauno įgulos karininkų ramovėje vykęs Kalėdinis labdaros vakaras – kasmetinė Kauno tradicija, jau 27-ą kartą suvienijusi miesto geradarius kilniems darbams.

Vos per mėnesį surinkta ir neįgaliųjų reikmėms paskirta iš viso daugiau kaip 56 tūkst. eurų. Dalis gerumo iniciatyvos rėmėjų šį biudžetą papildė savo teikiamomis medicininėmis paslaugomis. Taigi bendras šių metų Kalėdinio labdaros vakaro fondas perkopė 60 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA