Pas kaunietį rado 6 kilogramus narkotinės medžiagos | Kas vyksta Kaune

Pas kaunietį rado 6 kilogramus narkotinės medžiagos

Policijos nuotr.

Pas vieną Kauno rajono gyventoją policija rado apie 6 kg narkotinių medžiagų, įtariama, kad tai amfetaminų grupei priskiriamos psichotropinės medžiagos.

[galerija kiek=””]

Policija informuoja, kad atliekant ikiteisminį tyrimą dėl sausį padarytos nusikalstamos veikos, Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, sekdami galimai nusikaltimą veiką padariusių asmenų pėdsakais bei ieškodami galimų įkalčių, vasario 2 d. atliko kratą vienoje iš sodybų, esančių Kauno r., Raudondvario seniūnijoje.

Kratos metu gyvenamosiose patalpose rasta juodos spalvos medžiaginė kaukė, kovinis peilis ir kovinis pistoletas „Baikal“ su šoviniais viduje. Policijos pareigūnai apieškojo ir ūkinį pastatą, kuriame buvo rastos svarstyklės, vakuumavimo aparatas bei kita įranga, kuri įprastai naudojama narkotinių ar psichotropinių medžiagų realizacijai.

Taip pareigūnai aptiko beveik 6 kg galimai narkotinės medžiagos, kuri buvo supakuota į maišus po 1 kg. Manoma, kad tai amfetaminų grupei priskiriamos psichotropinės medžiagos.

Pareigūnai sulaikė įtariamąjį, gimusį 1990 m., kuris anksčiau jau yra teistas. Jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Šiuo metu atliekami ikiteisminiai tyrimai pagal LR baudžiamojo kodekso 180 str. 3 d., dėl plėšimo, ir pagal 253 str. 1 d., dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis.

Taip pat atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 260 str. 3 d., dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ar disponavimo labai dideliu kiekiu.

Už šias nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA