„Iniciatyvos Kaunui“ laukia kultūros ir socialinių projektų | Kas vyksta Kaune

„Iniciatyvos Kaunui“ laukia kultūros ir socialinių projektų

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Stiprios nevyriausybinės organizacijos ir aktyvi miesto bendruomenė, šiuolaikiškos bei plačiai prieinamos socialinės paslaugos ir naujomis idėjomis praturtintos kultūrinės iniciatyvos.

Tai pagrindiniai orientyrai projektams į paskutines tris programos „Iniciatyvos Kaunui“ sritis. Paraiškų priėmimas jau prasidėjo.

Kauno miesto savivaldybė pasiekė pusiaukelę, antrus metus iš eilės įdarbindama nevyriausybines organizacijas ir miesto bendruomenę teikiant gyventojams reikalingas viešąsias paslaugas. Programoje „Iniciatyvos Kaunui“ jau baigti paraiškų priėmimai Miesto įvaizdžio stiprinimo, Visuomenės sveikatos gerinimo, Aplinkosauginio švietimo ir Fizinio aktyvumo bei sporto plėtojimo srityse.

Vis dėlto originalių ir naudingų sumanymų turintys kauniečiai dar turi užtektinai erdvės pasireikšti per artimiausias kelias savaites. Tereikia surasti patikimus partnerius ir savo idėjas juodu ant balto perkelti į projektus su konkrečiai aprašytais tikslais, apskaičiuotu biudžetu ir kitais būtinais atributais.

Šiuo metu laukiama paraiškų trijose srityse: Socialinių paslaugų plėtros, NVO ir miesto bendruomenės įgalinimo bei Bendrosios gyventojų kultūros ugdymo. Pastarosios srities pristatymas potencialiems pareiškėjams vyks vasario 13 d., 15 val. Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje.

„Šių metų programa „Iniciatyvos Kaunui“ padarė akivaizdų progresą. Iš pareiškėjų laukiama nepaviršutiniškų projektų su tiksliai įvardintais ir argumentuotais tikslais. Skatiname partnerystę tarp atskirų organizacijų. Taip pat siūlome atsigręžti į Kauno partnerius – užsienio šalių miestus“, – priminė programos iniciatorė, Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Vicemerė atkreipė pareiškėjų dėmesį, kad projektai turėtų derėti su Kauno strategija. Miesto lūkesčiai, reikalingos veiklos ir objektyvūs vertinimo kriterijai nurodyti kiekvieno iš prioritetų dokumentuose. Itin laukiamos iniciatyvos savanorystei skatinti, naujoms socialinėms paslaugoms kurti ir darbui su esamais bei būsimais globėjais.

Tuo metu Bendrosios gyventojų kultūros ugdymo srityje ypač laukiama projektų su veiklomis, skirtomis pasiruošti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimui.

„Kol valstybiniu lygiu dar nenuspręsta, ką konkrečiai daryti su Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio renginių programa, Kaunas tam rengiasi iš anksto ir kviečia aktyviai prisidėti visuomenę. Kauniečiams netrūksta originalių idėjų, tad kiekviena iš jų yra labai laukiama. Taigi kviečiame teikti projektus. Kitas labai svarbus prioritetas – profesionaliojo meno ir bendrai kultūros prieinamumo visuomenei didinimas“, – kalbėjo Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Jis ragino kauniečius aktyviau veikti kuriant naujas kultūros paslaugas ir produktus įtraukiant miesto bendruomenę. Šios kryptys atliepia šią savaitę miesto tarybos naujai patvirtintą Kauno kultūros strategiją. Be to, tai svarbu kalbant apie Kauno siekį 2022-aisiais pelnyti Europos kultūros sostinės vardą.

Visa informacija apie programą „Iniciatyvos Kaunui“ skelbiama internete čia. 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA