Respublikinė Kauno ligoninė spręs, ką daryti su apleistais pastatais | Kas vyksta Kaune

Respublikinė Kauno ligoninė spręs, ką daryti su apleistais pastatais

Respublikinės Kauno ligoninės direktorius Linas Vitkus kartu su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga, Kauno rajono savivaldybės bei Socialinės apsaugos ministerijos atstovais vakar tarėsi kaip racionaliau panaudoti ligoninės turtą.

Respublikinės Kauno ligoninės filialai išsibarstę net keliose Kauno miesto ir Kauno rajono vietose. Itin daug rūpesčių įstaigos vadovui kelia Žiegždriuose įsikūręs Psichiatrijos klinikos Marių sektorius. Vaizdingoje 13 ha teritorijoje yra daug nenaudojamų pastatų, šalia gydymo įstaigos veikia pakuočių gamykla.

„Siekiame teikti kvalifikuotas paslaugas, būti šiuolaikine, patrauklia pacientams ir darbuotojams ligonine. Deja, paveldėjome daug apleistų pastatų, į kurių atnaujinimą reikėtų investuoti, keisti paslaugų paskirtį, o kai kurių galbūt visai atsisakyti“, – susitikime kalbėjo L. Vitkus. Svarstytinas variantas: išplėtus Kaune, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje esančią Psichiatrijos kliniką, psichiatrijos paslaugas teikti vienoje vietoje.

Šiek tiek kitokia situacija Kulautuvoje įsikūrusiame Vaikų ligų klinikos Vaikų tuberkuliozės skyriuje. Beveik 4 ha sklype išsidėstę statiniai yra renovuoti ir palyginti geros būklės. Tačiau čia teikiamomis paslaugomis naudojasi vos kelios dešimtys vaikų, todėl išlaikyti didžiulius pastatus ir personalą yra nemenka našta. L. Vitkus pastebėjo, kad mažieji šio skyriaus pacientai susiję ne tiek su sveikatos, kiek su socialinio apleistumo problemomis. Panašias paslaugas teikia ir Varėnos r., Valkininkų sanatorijos mokykla.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad Kulautuva siekia kurortinės teritorijos statuso, todėl miestelyje labiau derėtų rekreacijos, medicininio turizmo ir reabilitacijos paslaugos. „Didžiulė Kauno klinikų Kulautuvos reabilitacijos ligoninės sėkmė parodė, kad tai teisingas kelias“, – pastebėjo meras.

Kačerginėje įsikūrusį Respublikinės Kauno ligoninės Vaikų klinikos Vaikų reabilitacijos skyriaus „Žibutės“ sektorių irgi ketinama šiek tiek optimizuoti.

Svečiai taip pat apžiūrėjo Kauno mieste esančius ligoninės padalinius: V. Tumėnienės vaikų reabilitacijos kliniką Elnių gatvėje ir Krikščioniškuosius gimdymo namus Miško gatvėje.

Pasitarimo dalyviai sutarė, kad iš pradžių reikia išgryninti problemas, po to rengti galimybių studijas ir kartu spręsti, kaip geriau panaudoti ligoninės turtą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA