Kauno valdžia atmetė visus konservatorių pasiūlymus | Kas vyksta Kaune

Kauno valdžia atmetė visus konservatorių pasiūlymus

R. Tenio nuotr.

Antradienį vykusiame Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje valdančioji dauguma atmetė visus Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (toliau – TS-LKD) frakcijos teiktus siūlymus Kauno miesto savivaldybės 2017–2019 metų strateginiam veiklos planui. Apie tai skelbiama portalui „Kas vyksta Kaune“ atsiųstame pranešime spaudai.

Tarp valdančiosios koalicijos atmestų pasiūlymų – plaukimo baseino Aleksote statyba ir baseino Šilainiuose rekonstrukcija, sporto bazių įrengimas, Koncertų, kongresų ir konferencijų rūmų statyba, požeminės automobilių stovėjimo aikštelės ir kiti svarbūs miestiečiams objektai.

TS-LKD frakcijos seniūno Remigijaus Skilandžio teigimu, valdantieji neatsižvelgia į miestiečių prašymus ir siūlymus. Frakcija, siūlydama į strateginį planą įtraukti vienus ar kitus objektus, remiasi kauniečių valia, išreikšta frakcijos narių susitikimuose su gyventojais.

„Siūlėme tvarkyti Šilainių baseiną, kurio būklė labai prasta ir neatitinkanti higienos reikalavimų. Valdantieji taip pat neatsižvelgė ir į mūsų siūlymą Aleksote pastatyti plaukimo baseiną. Baseinų Kaune nors ir yra, bet visų jų užimtumas viršija galimybes. Itin tankiai apgyvendintame Aleksote plaukimo baseino labai trūksta“, – apgailestauja R. Skilandis.

Frakcijos seniūnas sako nusivylęs dėmesio atmintinoms vietoms trūkumu. „Nors savivaldybės Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo komisija pritarė idėjai įrengti Partizanų šlovės alėją, V. Matijošaičio ir jo komandos tai, deja, neįtikino, ir komisijos siūlymui tarybos dauguma nepritarė“, – stebisi R. Skilandis.

Buvo numatyta, kad nuo Vytauto prospekto šaligatvio iki skulptoriaus Vidmanto Gylikio sukurto paminklo „Lietuvos laisvės kovotojų Motinai“ abiejose alėjos pusėse bus įrengtos devynios stelos su partizanų apygardų pavadinimais bei jų gyvavimo metais. Priešais stelas ketinta pasodinti ąžuoliukus.

Frakcijos seniūnas išreiškė apgailestavimą, kad miesto merui ir jo visai komandai nerūpi tokie svarbūs miestui darbai.

„Liksime konstruktyvia opozicija, pasirengusia bet kuriuo momentu imtis miesto tvarkymo iniciatyvos ir dirbti kauniečių labui. Nors savivaldos rinkimai dar atrodo toli, ketiname neatidėliodami aktyviai skelbti savo viziją miestui ir kviesti miestiečius palaikyti mūsų idėjas bei siūlyti savas“, – planuoja R. Skilandis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA