Pradedamas statyti išskirtinių būstų kvartalas šalia Lampėdžio ežero | Kas vyksta Kaune

Pradedamas statyti išskirtinių būstų kvartalas šalia Lampėdžio ežero

Organizatorių nuotr.

Kaune, apie 600 metrų nuo Lampėdžio ežero kranto pradėtas statyti naujas mažaaukščių gyvenamųjų namų kvartalas. Planuojama, kad pirmasis statybų etapas bus užbaigtas jau šį rudenį.

[galerija kiek=”4″]

Aktyviam ir praktiškam miestiečiui

Net ir tuomet, kai už būstą ketini mokėti brangiai, ne visuomet gausi tai, ko tau labiausiai reikia. Dažniausiai tenka rinktis iš to, kas siūloma, tad kompromisai tampa neišvengiami. Kai ieškai racionalaus sprendimo už protingą kainą – dar sudėtingiau. Gausi standartinį variantą ir galbūt maksimaliai, ką galėsi pasirinkti – pusę, į kurią bus tavo būsto langai.

„Mūsų statomų būstų kokybė yra tokia, kad apie sienų garso izoliaciją ar mažus šildymo kaštus net ir šnekėti nebereikia, nes tai yra savaime suprantama. Jei nesugebi to pasiūlyti, nebegali būti šiame versle. Tačiau šiame objekte stengsimės pasiūlyti maksimaliai patrauklią kainą, kuri tampa įmanoma dėl per ilgus darbo metus sukauptos patirties statyti kokybiškai, bet racionaliai“, – apie naują mažaaukščių namų kvartalo projektą „Lampėdžio takas“ sako įmonių grupės „Nuova“ valdybos pirmininkas Minvydas Znaidauskas.

Šiame patraukliame gyvenimo mieste, bet gamtos apsuptyje objekte bus siūloma itin didelė būstų įvairovė – nuo 47 iki 109 kvadratinių metrų ploto butų, kurių visi turės lodžijas arba terasas. „O svarbiausia – galėsime pasiūlyti ekonominės klasės kainą, kas svarbu jauniems žmonėms arba tiems, kuriems kaip tik, sumažėjus šeimoms, atėjo laikas atsisakyti didelių ir brangiai apšildomų būstų“, – sako M. Znaidauskas.

Ši bendrovė, veikianti nuo 1990 metų, kauniečiams pastaruoju metu bene geriausiai žinoma kaip Šilainiuose esančio objekto „Smėliai“, kuriame trijuose devynaukščiuose teliko trys neparduoti butai, savininkė. Tad naujojo objekto inžinerinės sistemos bus tokios pat modernios, o kvadratinio metro ploto apšildymas, skaičiuojant metų vidurkį, planuojama, kad per mėnesį kainuos vos 8 centus.

Viliojančios ir planuojamo būsto kainos: buto su daline apdaila kvadratinis metras kainuos 1050 – 1250 eurų. Ir tas metras bus ne bet koks, o su grindiniu šildymu visuose kambariuose ir nuosavu dujų katilu. Tad šildymo sezono pradžią ir pabaigą naujųjų namų gyventojai galės skelbti, kada panorėję. Taip pat, šildymo valdymas bus įmanomas ir per atstumą – mobiliuoju telefonu.

Butų langai nukreipti į rytų, vakarų ir pietų puses, daug vitrininių langų ir visi jie – trijų kamerų, dar vienas privalumas – visi būstų langai yra varstomi, todėl patogu vėdinti patalpas bei palaikyti švarą ir tvarką.

Privati, saugoma teritorija netoli Lampėdžio ežero

„Lampėdžio takas“ – saugiai aptvertas aštuonių namų kvartalas, į kurį bus galima įvažiuoti tik gyventojams ir su jų leidimu – svečiams. Visur, kur reikia reikia saugumo, bus sumontuoti šviesos judesio davikliai. Jokių nekviestų žmonių ir automobilių kvartale, kur bus įrengta 112 butų. Kiekvienas butas turės ir sandėliuką.

„Tokiuose objektuose sandėliukai būna retai, juolab, kad namai statomi be didžiulių rūsių. Tačiau kaip be jo verstis turintiems dviračius? Juk gyvenant tokioje žalioje ir erdvioje vietoje gali prireikti ir kitokio sportinio inventoriaus. Tad bus kur pasidėti ne tik dviratį, roges, bet ir grėblį ar žoliapjovę“, – šypsosi įmonių grupės „Nuova“ marketingo direktorė Liuda Znaidauskienė.

„Man patinka, kad projektuotojai suvaldė saulę – žiemą ji puikiai šildys per didelius langus, o vasarą specialūs architektūriniai sprendimai leis suvaldyti tiesioginį spindulių patekimą į būstų vidų. Be to, aplink miškai ir net du kraštovaizdžio draustiniai, o pačiame kvartale daug medžių, kurie vasarą sulaiko saulės kaitrą“, – sako M. Znaidauskas.

Sandėliukai bus įrengti cokoliniame aukšte, ten bus ir automobilių stoginės. Dalies pirmųjų aukštų, kurių apačioje įrengtas cokolinis lygmuo, butai turės atitvertus kiemelius, per kuriuos bus galima patekti tiesiai į savo namus. Taip pasiekiamas individualaus kotedžo jaukumas, o auginantiems mažus vaikus ar mėgstantiems turėti savą gėlyną, toks kiemelis – itin patrauklus ir mėgiamas kauniečių.

Miestas ranka pasiekiamas

Iki senamiesčio nuo naujojo kvartalo yra apie 10 minučių kelio automobiliu, o ir visuomeninio transporto stotelės – čia pat. Stotelėje Visavaldės gatvė stoja 44 ir 48 autobusai, pro šalį važiuoja net 5 priemiestiniai autobusai, o vos už 600 metrų – ir troleibusų žiedas. Prireikus išvažiuoti iš miesto – patogu pasiekti aplinkkelį, vedantį tiek Marijampolės, tiek Vilnius – Klaipėda kryptimis.

Ką jau ir sakyti apie puikiai sutvarkytus Lampėdžio ežero paplūdimius, čia įrengtą vandenlenčių parką, projektuojamą irklavimo bazę. Tokie objektai paprastai keičia visą apylinkę.

Nuo naujojo kvartalo ranka pasiekiama Raudondvario plento infrastruktūra su prekybos centrais, mokyklomis, vaikų darželiais ir kitais būtinais miesto atributais.

„Dar vienas išskirtinumas – iš čia galima toli ir saugiai važinėtis dviračiu: naujai įrengtais dviračių takais lengva pasiekti Raudondvario – mažosios Lietuvos kultūros sostinės – dvarą, kuriame vyksta daugybė renginių, su nuostabiu sutvarkytu parku. Dviračių taku galima patogiai nuvažiuoti iki Kauno senamiesčio ar Kulautuvos. Gan greitai bus galimybė iš ten persikelti per upę. Kauno rajono administracija patvirtino, kad jau rengiamas techninis projektas ir skirta lėšų dviračių keltuvui įrengti. Tuomet dviračiais bus galima keliauti dar toliau – iki Kačerginės, Zapyškio“, – sako L. Znaidauskienė.

„Pasistengėme, kiek įmanoma, saugoti būsimojo kvartalo gyventojus nuo gatvės triukšmo. Bus specialus atitvaras nuo gatvės, šįsyk visai nepanašus į kitur naudojamas tvoras – atrodys tarsi apželdintas kalnelis“, – pasakojo naujojo kvartalo statytojai.

Kadangi Lampėdžių bendruomenė yra viena aktyvesnių mieste, pagalvota ir apie naujojo kvartalo gyventojų bendruomeninius poreikius. Tuo tikslu numatytos pavėsinės ir lauko treniruokliai, takeliai, suoleliai ir jaukus apželdinimas. Gyventojai turėtų jaustis jaukiai ir saugiai, nes dabartiniais duomenimis tai yra mažiausią nusikalstamumo lygį turintis rajonas Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA