Nufilmavo, kaip įvyko avarija naujame Kauno turbožiede | Kas vyksta Kaune

Nufilmavo, kaip įvyko avarija naujame Kauno turbožiede

Stopkadras

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai užfiksavo, kaip sekmadienio pavakarę Šilainių mikrorajone susidūrė du automobiliai. Kauniečiai pastebi, kad ne visiems dar aišku ir suprantama, kaip važiuoti šia moderniausia Kauno žiedine sankryža.

Kaunietis vaizdo registratoriumi užfiksavo, kaip neatidus vairuotojos bandymas įveikti ką tik baigtą rekonstruoti moderniausią Kauno žiedinę sankryžą baigėsi avarija smūgiu į automobilį „BMW“.

„Nissan“ vairuotoja, įvažiavusi į žiedinę sankryžą iš pirmos eismo juostos, netikėtai atsirado antroje, į kurią kaip tik įvažinėjo visureigio „BMW“ vairuotojas. Abu automobiliai apgadinti nestipriai.

[susije_video kurie=””]

Sprendimą įrengti šią ypatingą sankryžą priėmė Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija. Tąkart atlikus tyrimą paaiškėjo, jog Baltų prospekte automobiliai nevengia skrieti ir 100 km/val. greičiu.

„Avarijos dažniausiai kyla kuomet vairuotojai išsukinėja iš 9-ojo forto ar Žiemgalių gatvių į Baltų prospektą. Naujasis žiedas automatiškai pristabdys Baltų prospektu vykstančius vairuotojus. Taip pat bus lengviau atlikti kairiuosius posūkius“, – pabrėžė Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Pasak Kauno Kelių policijos valdybos viršininko Dano Česnausko, žiedinės sankryžos įrengimas yra logiškas ir racionalus sprendimas, ateityje padėsiantis išvengti skaudžių nelaimių. Statistikos duomenimis, 2014–2015 metais Lietuvos žiedinėse sankryžose nežuvo nei vienas žmogus. 2012-2015 metais Baltų prospekto ir Žiemgalių gatvės sankryžoje įvykusių eismo įvykių metu sužaloti keturi žmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA