Šiemet pagalbos telefonu linijos sulauks didesnio finansavimo | Kas vyksta Kaune

Šiemet pagalbos telefonu linijos sulauks didesnio finansavimo

Organizatorių nuotr.

Šiemet Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pratęsė finansavimą be papildomo konkurso, todėl penkios Lietuvos emocinės paramos tarnybos linijos ir toliau teiks pagalbą telefonu.

Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos teiktam projektui „Emocinės pagalbos telefonu teikimas 2016-2018 metais“ 2017 metams skirta 236 tūkst. eurų. Labai svarbu, kad šių metų eigoje pagalbos telefonu linijų veiklos plėtrai ministerija numatė skirti dar papildomai virš 200 tūks. eurų.

„Šios linijos – labai svarbi grandis, padedanti suaugusiems ir vaikams susidoroti su emocinėmis problemomis, rasti pagalbą dėl įvairių negandų ar tiesiog išsipasakoti. Savanoriai ir psichologai, dirbantys šiose linijose, dirba labai svarbų ir nelengvą darbą, padėdami visuomenei atrasti viltį ir jėgų padėti sau, šeimai, artimiesiems,“ – sako Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Daiva Buivydaitė-Garbštienė.

11 tarnybų dirba susijungusios į 5 linijas: Jaunimo, Vaikų, „Vilties“, Pagalbos moterims bei „Linija doverija“. Į visas linijas yra galimybė prisiskambinti iš fiksuoto ryšio ir iš mobiliojo ryšio operatorių „Bitė“, „Telia“ ir „Tele 2“.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija apmoka gyventojų, skambinančių į emocinę (psichologinę) pagalbą teikiančias tarnybas, skambučius ir iš dalies dengia tarnybų administravimo išlaidas.

Pagalbos telefonai

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA