Sausakimšoje laikinoje „Romuvos” salėje startavo prancūzų kino festivalis | Kas vyksta Kaune

Sausakimšoje laikinoje „Romuvos” salėje startavo prancūzų kino festivalis

Nuotr. M. Plepio

Prancūzų kino festivalis „Žiemos ekranai“, sausio 26 dieną prasidėjęs Vilniuje, penktadienį atkeliavo į Kauną.

Laikinoje „Romuvos“ kino salėje (Kęstučio g. 62) dvyliktuoju Prancūzų instituto Lietuvoje organizuojamu kino renginiu žiūrovai galės mėgautis iki pat vasario 10 dienos.

Festivalio programa pristatys prancūzišką kiną – įtraukiantį, įžūlų, vienu metu lengvą ir sunkų, nepaprastą ir neįprastą.

Šįkart „Žiemos ekranų” tema – „Susitikimai“, kuri atspindi nuolatinį renginio atsinaujinimą, dėmesį naujiems vardams ir veidams kino ekranuose, paskatą pažinti įvairų požiūrį į pasaulį. Pagrindinėje programoje – platus spektras aktualių klausimų ne tik žmogui kaip visuomenės, šeimos nariui, bet ir kaip individui, kūrėjui.

Festivalio programoje prancūziški filmai kviečia ne tik gurmaniškus kino mėgėjus, tačiau laukia ir mažųjų žiūrovų. Piešinių bei muzikos magija besižavintys mažieji kino mėgėjai galės išvysti visai šeimai skirtus animacijos seansus: savaitgalį bus rodomas nuotykingasis „Karalius ir paukštis“, sukurtas pagal Jacques’o Prevert’o scenarijų, ir Cezario apdovanojimą už geriausią muziką gavusi Sylvain’o Chomet juosta „Belvilio trynukės“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA