Senasis Kaunas: ar apsimoka Vilijampolėje įvesti vandentiekį? | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: ar apsimoka Vilijampolėje įvesti vandentiekį?

"Bilder aus Litauen" R.Schlihting, L.Osmanas

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Vasario 3-ąją 1937-aisiais „Lietuvos žinios“ aiškinosi, ar apsimoka Vilijampolėje įvesti vandentiekį.

„Kauno miesto savivaldybės vandentiekio ir kanalizacijos skyrius tyrė ir darė apskaičiavimus ar yra pageidavimas ir ar apsimokėtų Vilijampolėje įvesti vandentiekį.

Tiriant paaiškėjo, kad Vilijampolėje maža tėra šulinių. Pav., Jurbarko Ariogalos g-vių rajone 290 sodybų tenka tik 55 šuliniai, o ir tuose šuliniuose vanduo sūrus, turi kalkių ir šuliniai labai nehigieniški. Trobesiai mediniai, sustatyti vienas greta kito ir gaisro atveju galinti būti didelė nelaimė.

Buvo apklausti ir Vilijampolės sodybų savininkai. Iš atsakymų matyt, kad tik 22%-25% Vilijampolės sodybų savininkų pajėgtų prisijungti prie vandentiekio, nors turtingesnieji rajonai ir labai pageidauja vandentiekio. Be to, kai kuriuose rajonuose ten gatvės esančios taip vingiuotos, kad ir kanalus būtų sunku pravesti. Išvada tokia, kad miesto savivaldybė dar negreit Vilijampolėje vandentiekį teįves.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA