Gripas nesitraukia: Kauno regione medikai skambina pavojaus varpais | Kas vyksta Kaune

Gripas nesitraukia: Kauno regione medikai skambina pavojaus varpais

BNS 2017/02/02 17:20
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gripo epidemija paskelbta jau trečdalyje Lietuvos – 20-yje iš 60 – savivaldybių.

Kaip nurodo Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC), šią savaitę epidemija paskelbta Šilutės, Akmenės, Ukmergės, Raseinių, Lazdijų ir Klaipėdos rajonų savivaldybėse. Anksčiau ji paskelbta Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Visagino savivaldybėse ir Jonavos, Varėnos, Prienų, Švenčionių, Zarasų, Kėdainių, Šalčininkų, Radviliškio, Širvintų, Šilalės rajonų savivaldybėse.

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Gripo epidemiją skelbia savivaldybės. Spręsdamos, ar skelbti epidemiją, jos taip pat atsižvelgia į atitinkamus administracinei teritorijai būdingus neepideminio laikotarpio sergamumo rodiklius, sergamumo dinamiką ir kitus ypatumus.

Kaip remdamasi iš savivaldybių surinktais duomenimis šią savaitę BNS nurodė Švietimo ir mokslo ministerija, dešimtyse šalies mokyklų dėl epidemijos nevyksta pamokos.

Praėjusią savaitę Lietuvoje bendras sergamumas peršalimo ligomis siekė 135,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Ankstesnę savaitę 10 tūkst. gyventojų teko 123,5 susirgimo, informuoja ULAC.

Sausio 23-29 dienomis mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis registruotas Šiaulių, didžiausias – Kauno ir Panevėžio administracinėse teritorijose. Visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 185 asmenys, iš jų septyni asmenys gydyti intensyviosios terapijos skyriuje.

2016-2017 metų gripo sezono metu užregistruoti trys mirties nuo šios ligos atvejai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA