Paaiškėjo, kiek seksualiai prievartaujamų vaikų galėjo būti Kauno globos namuose | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kiek seksualiai prievartaujamų vaikų galėjo būti Kauno globos namuose

BNS 2017/02/02 10:21
Asociatyvi/DELFI.lt nuotr.

Seksualinio prievartavimo Vilijampolės globos namuose tyrime nustatyti devyni nukentėjusieji, pradedamas ikiteisminis tyrimas dėl darbuotojų veiksmų.

„Atliekant intensyvius tyrimo teismus, galima sakyti, kad iš viso nustatyti devyni nukentėjusieji: keturi mažamečiai, keturi nepilnamečiai ir vienas pilnametis asmuo“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją kalbėjo Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Andrius Kiuršinas.

Tyrimas pradėtas gavus globos namų direktorės kreipimąsi. Teisėsauga turi įtarimų, kad darbuotojai netinkamai reagavo ir laiku nenustatė galbūt nusikalstamos veikos, todėl pradedamas tyrimas dėl darbuotojų veiksmų.

„Gauta duomenų, kuriuos reikia tikrinti, kad Vilijampolės globos namų darbuotojai netinkamai atliko savo pareigas – neidentifikavo tokių įvykių, nesikreipė į teisėsaugos institucijos, todėl vakar priėmiau sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl tarybos pareigų neatlikimo“, – sakė A.Kiuršinas.

Trečiadienį teismas mėnesiui leido suimti įtariamąjį, gyvenantį tuose pačiuose globos namuose. Jam pateikti įtarimai dėl keturių vaikų seksualinio prievartavimo. Pasak prokuroro, epizodų daugės, nes pateikiant įtarimus prokurorai neturėjo visos informacijos.

Kauno teisėsauga ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio nepilnamečių išnaudojimo pradėjo pirmadienį, gavusi pranešimą. Tos pačios dienos vakare pareigūnai sulaikė nepilnametį įtariamąjį.

Kaip yra sakęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, nusikaltimas Vilijampolės globos namuose atskleistas apie jį pranešus įstaigos darbuotojams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA