Kauno kriminalistai netruko sulaikyti svetimas įmones besisavinantį sukčių | Kas vyksta Kaune

Kauno kriminalistai netruko sulaikyti svetimas įmones besisavinantį sukčių

Asociatyvi/Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Sausio 19 d. Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate (toliau – Kauno apskr. VPK) buvo gautas įmonės vadovo pareiškimas, kad pasisavinta jo įmonė ir iš įmonės banko sąskaitos išgryninti pinigai.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai netruko nustatyti ir sulaikyti tokiu būdu pasipelnyti norėjusį asmenį. Kriminalistai nustatė, kad 1991 m. gimęs Šalčininkų gyventojas suklastojo dokumentus, t. y. įrašydamas melagingus duomenis – save kaip vienintelį įmonės akcininką, parengė netikrą dokumentą – vienintelio akcininko sprendimą apie tai, kad iš direktoriaus pareigų atleidžiamas esamas įmonės direktorius ir įmonės direktoriumi paskiriamas jis.

Vėliau suklastotus dokumentus vyras pateikė kaip tikrus VĮ „Registrų centrui“, kur Juridinių asmenų registre buvo užregistruotas įmonės direktoriaus keitimas. Tuomet jis nuėjo į banką ir melagingai prisistatydamas įmonės direktoriumi, turinčiu teisę disponuoti įmonės turtu bei lėšomis, išgrynino iš įmonės sąskaitos 5 500 eurų.

Taip pat tyrimo metu buvo nustatyta, kad minėtas vyras lygiai tokiu pačiu būdu jau buvo pasiskyręs dar vienos įmonės vieninteliu akcininku ir direktoriumi. Jis taip pat jau buvo spėjęs tai įregistruoti Juridinių asmenų registre. Tačiau įmonės turto ar kitų lėšų pasisavinti nespėjo, nes buvo sulaikytas.

Anksčiau teistam 1991 m. gimusiam Šalčininkų gyventojui pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 str. 1 d., 182 str. 1 d. atitinkamai dėl dokumentų klastojimo ir sukčiavimo. Sausio 27 d. įtariamajam paskirta kardomoji priemonė suėmimas – 12 parų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA