J.Pundzius už „palikimą“ sumokėjo didelę pinigų sumą mokesčių inspekcijai | Kas vyksta Kaune

J.Pundzius už „palikimą“ sumokėjo didelę pinigų sumą mokesčių inspekcijai

BNS 2017/02/01 14:52
Archyvo nuotr.

Neteisėtu praturtėjimu įtariamas buvęs Kauno klinikų vadovas Juozas Pundzius Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) sumokėjo 27 tūkst. eurų skolą, kurią VMI prašo atgauti per teismą.

Plungės rajono apylinkės teismo atstovas spaudai Juozas Kaminskas BNS patvirtino, kad VMI ir J.Pundziaus ginčą nagrinėti ketinęs teismas gavo J.Pundziaus dokumentus, įrodančius, kad skola sumokėta.

„VMI kreipėsi į teismą, kad būtų pratęstas terminas pareiškimui dėl skolos priteisimo pateikti, bet J.Pundzius, matydamas iš dokumentų, dėl ko yra vedama ši byla, kad teisme bus prašoma iš jo tą sumą priteisti, jis tą skolą iš karto sumokėjo ir pateikė teismui tai įrodančius dokumentus“, – BNS sakė J.Kaminskas.

Anot jo, bylą nagrinėjantis teisėjas dar turės priimti sprendimą dėl jos nutraukimo.

Buvęs ilgametis Kauno klinikų vadovas J.Pundzius dalyvavo Seimo rinkimuose su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais, tačiau prieš antrąjį rinkimų turą pateko į skandalą dėl paveldėtų pinigų kilmės ir buvo pašalintas iš partijos bei napateko į Seimą. Dienraštis „Lietuvos rytas“ skelbė, kad J.Pundzius deklaravo iš tėvo paveldėjęs 435 tūkst. eurų viršijantį turtą.

J.Pundzius aiškina iš tėvo 2014 metais paveldėjęs sklypus, kurie šeimai atiteko restitucijos keliu, namų valdą, butą, taip pat apie 215 tūkst. eurų grynųjų pinigų. Medikas sakė nežinantis, iš kur jo tėvas turėjo tiek pinigų.

Prokurorai sausio viduryje pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl J.Pundziaus turto kilmės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA